Bursa satılık daire ihtiyacı ne durumda?
Yaz aylarında klasik bir durgunluk yaşayan konut satışları Eylül ayı ile birlikte yeniden hız kazandı ve Bursa satılık daire arayışları arttı. Peki Bursa satılık daire ihtiyacı daha da artar mı yoksa talep azalmaya mı başlar ? İşte Bursa satılık daire değerlendirmesi ve olası beklentiler...

Ağustos 2015 döneminde toplam 4.394 adet konutun satıldığı Bursa'da satılık daire ihtiyacı artarak devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler baz alındığında yapılan değerlendirmeleri yorumlayan uzmanlar Bursa'nın sanayi alanında gelişmesi nedeniyle iş bulmak amacıyla kente göç edenlerin sayısının arttığına dikkat çekti. Göç nedeniyle artan nüfusa ek olarak doğum, evlenme, boşanma, tayin ve atama gibi yan etkenler sebebiyle konut ihtiyacı da artış gösteriyor.

Peki Bursa satılık daire talebi fiyatları nasıl etkiliyor ?

Yeni imar alanlarının oluşmaması başta olmak üzere her geçen gün artan Bursa satılık daire talebi fiyatların artmasına sebep oluyor. Ortalama metrekare fiyatlarında aylık olarak değişimlerin yaşandığı Bursa'da konut alıcılarının öncelikli tercihi ise Nilüfer oluyor. Nilüfer'deki satılık daire stoğununda yüksek bir miktarda olmaması fiyatları doğrudan etkiliyor.

2015 yılında konut satışlarında ciddi bir başarı yakalayan Bursa'da 2016 yılı konut satışları ile ilgili beklentilerde pozitif yönde. Olası beklentilerin iyimser yönlü olması ve artan talep göz önüne alındığında konut fiyatlarında artış olması kaçınılmazdır.


Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181