Çanakkale Köprüsü Gelibolu ve Lapseki'ye yaradı!
Gelecek yıl 18 Mart'ta temelinin atılmasının planlandığı "1915 Çanakkale Köprüsü", Lapseki'de arazi fiyatlarmm büyük oranda artmasını sağladı. Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, bölgede köprü yapılacağının konuşulmaya başlanmasından bu yana emlak fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti.

10 KAT BİRDEN ARTTI
Dara, "Özellikle dışarıdan gelen yatırımcılar burada büyük paralar harcadılar. Son 2 yıldır zaten köprü yapılacağı söyleniyordu. Lapseki'den çokyer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı." diye konuştu. Dara, buraya daha çok İstanbul'dan yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, "İnsanlar daha çok yatırım amaçlı yer bakıyor. Tabi orada henüz imar yok. Ama köprü yapıldıktan sonra bir plan yapılırsa yapılaşma yaşamr. Ama ben bu hareketliliğin Çanakkale'ye bir katkı sağlayacağım düşünmüyorum. Lapseki'ye katkı sağlar. Çünkü köprüden geçenler transit geçiş yapacak. Tabi ne olur, ne gider belli olmaz. Bunu tahmin etmek zor." dedi.

YATIRIMCIYA ÇAĞRI
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise ilçenin tümünde her alanda bir hareketlenme olduğunu söyledi. Köprü müjdesinin kendileri için bir bayram olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Çanakkale 1915 köprüsüyle ilgili açıklamalarından soma gerçekten bugüne kadar gelen taleplerden daha fazla talep gelmeye başladı. Köprünün kesin olarak yapılacağı yönündeki açıklamanın ardmdan yatırımcılar adeta buraya akın etti. Bugüne kadar bölgemize yatırım yapmak isteyen birçok vatandaşımız vardı. Bu her gün artıyor. Buna istinaden de arazi fiyatlarında artış oldu. Biz Lapseki Belediyesi olarak ilçemize yatırım yapmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz."

Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman ise bir süredir emlak danışmanlığı kursu düzenlediklerini söyledi. Yıllardır bölgede boğaz köprüsü yapılacağı söylentilerinin bulunduğunu ancak resmi açıklamalarının ardmdan bunun kesinlik kazandığını ifade eden Akman, kursa ilgide de bu sayede artış yaşandığını anlattı.

Günboyu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181