Esenler'de kentsel dönüşüm fiyatları 5 yılda 5'e katladı!
Kentsel dönüşümün en yoğun hissedildiği ilçelerden biri olan Esenler’de belediye öncülüğünde yapılan çalışmalar ilçenin yeni bir çehreye kazanmasında önemli rol oynuyor. Yaklaşık 500 bin nüfusa sahip olan ilçede bu konutların 100 bininin dönüştürülmesi hedefiyle çıkılan yolda şimdiye kadar yaklaşık 25 bin konut dönüştürülerek önemli bir başarı yakalandı. Bu hızlı dönüşümün etkisi de ilçede kendisini özellikle gayrimenkul fiyatlarının yükselmesiyle gösteriyor. İlçede dönüşüm başlamasıyla fiyatlarda önemli yükselişler olurken, fiyatların 5 kat arttığı konuşuluyor.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler’de büyük bir dönüşüm hamlesi başlattıklarını belirterek, 2023 yılına kadar ilçede dönüşmemiş konut kalmayacağını söyledi. Tevfik Göksu, ilçede 100 bin konutu dönüştürmeyi hedefl ediklerini vurgulayarak, “100 bin konutun 25 binini dönüştürdük. 75 bin konut daha dönüşecek. Bunun 50 bini şehir parkı projesiyle dönüşecek. 25 bin konutu ise yerinde dönüşüm modeliyle yenileyeceğiz” dedi. Kentsel dönüşümde tüm süreçleri kendilerinin yönettiğini dile getiren Tevfik Göksu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve biz Esenler Belediyesi olarak koordinasyon halinde dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşlarla biz görüşüyoruz ve tüm organizasyonu biz yapıyoruz” diye konuştu.

Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün genelde sorunlarla anıldığını ve kendilerinin bölgede çok fazla dönüşüm yapmalarına rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade ederek, “Burada önemli olan vatandaşı ikna etmek. Yüzde 95’e varan oranda memnuniyet var. 2010’da Esenler’de yaşayanların mutluluk oranı yüzde 62 iken, oran son araştırmada yüzde 95 oldu. Binalar dönüşmeye başladığı ve vatandaşlar yeni evlerine taşındığı için problemler ortadan kalkıyor. Bir tane bile davamız yok” dedi.

Esenler’de kentsel dönüşümü sosyal, kültürel ve fiziksel boyutlarıyla ele aldıklarını vurgulayan Tevfik Göksu, “Bunları aynı anda senkronize olarak yapıyoruz. Biri eksik kalırsa hormonlu değişim oluyor ve hastalıklar oluşabiliyor” diye konuştu. Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün bir memleket meselesi olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Dönüşümün en büyük sıkıntısı siyaset. Yapı stokunun sıkıntılı olduğunu tüm partiler biliyor. Ancak vatandaşların ölümü pahasına manipülasyon yapılıyor. Biz dönüşüm yaparak insanları depremden koruyup hayatta tutmaya çalışıyoruz.”

Tevfik Göksu, 5 yıl önce yaptığı açıklamada kentsel dönüşümle birlikte Esenler’de fiyatların yükseleceğini söylediğini hatırlatarak, o dönemde 100 bin lira olan bir gayrimenkulün bugün 500 bin liraya satıldığını kaydetti. 5 yıl sonra ise fiyatların 1 milyon liraya yükseleceğini öne süren Tevfik Göksu, “Bölge hızla gelişiyor. Emlak yatırımcısına iyi kazandırıyor” diye konuştu.

Dünya 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181