Fikirtepe artık beyaz yakalının da tercihi!
İstanbul’da kentsel dönüşümün simge bölgelerinden Fikirtepe’de proje yapan şirketler, bölgenin devamlı prim yaptığını, yabancı ilgisi ve gayrimenkulün en güvenli yatırım olduğu beklentisi ile bölgenin gelişiminin devam edeceği konusunda hemfikir. Projelerin devam ettiği bölgede konut sahibi olmak isteyenlerin çoğu da beyaz yakalılardan oluşuyor. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, projelerinde A ve B grubuna hitap ettiklerini belirterek “A ve B gelir grubuna hitap eden projemize doktorlar, bilişim uzmanları, mühendisler ve mimarlardan yoğun bir talep geldi” diye konuştu. Fikirtepe’de hayata geçirdikleri İstanbul 216 projesinin ilk etabını bu yılın sonunda teslim edeceklerini belirten Aydın “Dairelerin metrekaresini ortalama 5 bin TL’den lansmana özel satışa çıkarmıştık. Şu anki metrekare fiyatı ortalama 7 bin 500-8 bin TL. Durgunluk döneminde bile satışlarımız artarak devam etti. İlk alanlar çok kârlı çıktılar” dedi. 160 milyon dolar yatırımla hayata geçirdikleri projenin 2 etaptan oluştuğunu ve ikinci etabında 2018 yılında teslim edeceklerini kaydeden Aydın, farklı daire tiplerine yer verdikleri projede daire fiyatlarının 350 bin ile 1.3 milyon lira arasında değişiklik gösterdiğini söyledi.

Fikirtepe’deki kentsel dönüşümün yaşadığı sıkıntıları çözmek için kurulan Fikirtepe Platformu’nun da parçası olan Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın son gelişmeler hakkında da “Toplam 57 ada bulunan Fikirtepe’de, adaların 24’ü çözüldü. Ruhsat alan 14 firma, projelerini devam ettiriyor. Ruhsat alma aşamasında olan 10 firma var. Yüzde 40’ından fazlası çözülmüş oldu. Adaların yüzde 70’i, 2017 yılında bitmiş olur. Yaklaşık 4-5 firmanın projesinde yaşam bu yıl başlayacak. Kentsel dönüşümün başlarında bir huzursuzluk vardı. Devletin desteği ve Türkiye’nin ilk planlı kentsel dönüşümünü gerçekleştiren 20 inşaat firmasının oluşturduğu Fikirtepe Platformu sayesinde işler iyiye gidiyor. Platform, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlerin organize edilmesine büyük katkı sağlıyor” dedi.

SANATÇILAR DA İLGİ GÖSTERECEK
Metrekare fiyat ortalamasının Fikirtepe’deki gerçek değerinin 12 bin TL olması gerektiğini düşündüklerini belirten Aydın “Fakat bölgede şu an 7-8 bin TL. Ancak bundan dört yıl sonra Fikirtepe’de metrekare fiyatları dolarla ölçülür olacak. Lokasyon açısından büyük avantaj sağlayan bölgeye önümüzdeki dönemlerde sanatçıların da ilgi göstereceğini düşünüyorum. O zaman fiyatlarda da artış olacak ve metrekaresi 10 bin dolardan başlayacak. Fikirtepe, İstanbul’un en prestijli bölgeleri arasında gösterilecek” dedi.

KONUT FİYATLARI YÜZDE 20 ARTACAK
2016’nın inşaat sektörü açısından inişli çıkışlı bir yıl olacağını da kaydeden Şemsettin Aydın “Zor dönemlerde bile konut sattığımız için bu dönemlerde zorlanacağımızı düşünmüyorum. Ancak B planımız her zaman hazır. Gayrimenkul sektörü için balon söz konusu değil. Parası olan kişiler ülkemizde gayrimenkule yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. Yabancı yatırımcıların da Anadolu Yakası’na olan yoğun ilgisi fiyatların artmasını sağlıyor. Önümüzdeki dönemde konut fiyatları inşaat maliyetlerinin artmasına paralel olarak yaklaşık yüzde 20 artacak” dedi.

Star 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181