'İstanbul'da belli bölgeler için rakamlar daha da yükselecek'!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, İstanbul'da emlak fiyatlarının özellikle belli bölgelerde, şehrin merkezi yerlerinde hala düşük olduğunu belirterek, "İstanbul, marka değeri ile kıyaslandığında. Londra dan, Paris'ten ayrı düşünülemez. Hatta coğrafi, tarihi, estetik, çok kültürlülük anlamında İstanbul gerçek değerini bulmuş değil" dedi.

FİYAT DAHA DA YÜKSELİR
İngiltere merkezli bir şirketin Küresel Emlak Fiyat Artış Raporu'nda Türkiye'nin birinci sırada yer aldığının hatırlatılması üzerine TOKİ Başkanı Turan şunları söyledi: "İstanbul'da fiyatların özellikle belli bölgelerde, şehrin merkezi yerlerinde hala düşük olduğu kanaatindeyim. İnşallah bu zor günleri aşacağız. Aştığımızda da İstanbul'un o zaman bugün olduğu rakamlardan çok daha | kıymetlendiğini göreceğiz. 'İstanbul kıymetleniyor' yakınması doğru değildir, Türkiye'nin de itici gücüdür. İstanbul, Türkiye'nin en önemli markasıdır. Rakamların, emlakta, daha da yükseleceği kanaatindeyim."

SADECE ÖZEL SEKTÖRLE OLMAZ
Turan, kentsel dönüşümçalışmalarıyla ilgili de şunları aktardı: "Kamu aktif rol almazsa sadece özel sektör eliyle kentsel dönüşüm yapılamaz. Her alanda para kazanılamaz, para kazanmaya çalıştığında yaşanılamaz hale gelen imarlar oluşuyor. Onun için TOKİ olarak, başlayacağımız ihale aşamasında işler var."

Lojmanın yüzde 65'ini park yaptık

Zeytinburnu'ndaki askeri lojmanların yüzde 65'inin bölge parkı yapıldığına işaret eden ErgünTuran, TOKİ'nin İstanbul'a yeni dönemde yeşil alan kazandırma çalışmaları olacağını da duyurdu.

Kışlalarda 15 güne başlanır
TURAN, FETÖ darbe girişiminin ardından kışlaların şehir dışına taşınmasında ortaya çıkan yeni bina ihtiyacının karşılanmasında Milli Savunma Bakanığı'nın en önemli paydaşı olduklarını söyledi.Turan, "Bu inşaatların yapımı konusunda biz varız, inşallah bir hafta-15 gün içinde inşaatına başlayacağımız yerler var" dedi.

TUZLA, SİLİVRİ VE HADIMKÖY
 TOKİ Başkanı, "istanbul Anadolu Yakası 'ndaki Tuzla bölgesinde vatandaşımıza arzımız olacak. Kayabaşı, Hadımköy, Silivri tarafında yeni konut alanı sunacağız. Önceliğimiz, kentsel dönüşümde belli alanları kullanmak ama 2017'de sosyal konut arzımız da olacak" dedi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181