İstanbul'da en çok prim yapan ilçeler!
FORBES Türkiye'nin sekizinci kez yayınladığı "Emlak Raporu" bu yıl çok daha kapsamlı. Önceki yıllarda sadece yedi kentteki metrekare satış ve kira değerleri analiz edilirken bu sene Türkiye'de büyükşehir statüsündeki 30 kentin tamamı mahalle mahalle mercek altında. Raporda, İş Bankası'nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan "REIDIN Emlak Endeks"i oluşturan reel fiyatlar kullanılıyor.

Yılın ilk yarısında ülke genelinde yapılan 630 bin konutluk satışın yüzde 83'ünün (526 bin konut) gerçekleştiği 30 kent, 185 ilçe ve bin 83 mahallede yıllık fiyat hareketlerini inceleyen "FORBES Emlak Raporu", gayrimenkul yatırımcılarına karlı alımlar yapabilmeleri için rehberlik ediyor. Bu rapor kapsamında İstanbul'da en çok prim yapan ilçeler;

İstanbul'un 39 ilçesinden 14'ünde emlak fiyatları yüzde 30'un üzerinde yükseldi. Getiri şampiyonu yüzde 41 ile Sultanbeylı ilçesi oldu. 

SİLİVRİ
Kanal istanbul ve Üçüncü Havaalanı projelerine yakınlığıyla dikkat çeken Silivri'de emlak fiyatlarındaki artış yüzde 40'ı geçti.

KADIKÖY
Son bir yılda Kadıköy'de, emlak fiyatları ortalama yüzde 36 arttı. Bu artışın en önemli sebebi Bağdat Caddesi üzerinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri. Bağdat Caddesi'nin Fenerbahçe, Caddebostan, Suadiye ve Erenköy gibi mahallelerinde fiyat artışı yüzde 40'a yaklaştı.


Forbes Türkiye Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181