'İstanbul'da konutların metrekare fiyatı geriledi'!
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, özellikle İstanbul’da bu yıl içinde gayrimenkul fiyatlarında bir gerileme yaşandığını söyledi. 2017’nin ilk yarısının değerlendirildiği ve geleceğe ilişkin projelerin açıklandığı toplantıda konuşan Eyüp Akbal, “İstanbul’da metrekare ortalama fiyatları 6 bin-5 bin TL civarında seyrederken, şimdilerde 4 bin 500 TL’ye geriledi” dedi. Akbal, “Bu gerileme geçici. Sadece Türkiye’de değil küresel anlamda bir daralma var” diye konuştu.

Bahreynli grupla ihalelere girecek
Şirket olarak Suudi kökenli Al Zamil Grubu ile Başakşehir’de 3. İstanbul projesini yürüttüklerini aktaran Eyüp Akbal, “Avukatlardan bize pek çok dönüşüm projesi teklifleri geliyor. Ama biz bunlar yerine bundan sonraki süreçte TOKİ ve Emlak Konut ihalelerine girerek ilerlemeyi düşünüyoruz” dedi. Akbal, bu amaçla Bahreynli bir grupla hareket edeceklerini anlattı. Bu yıl içinde Gaziosmanpaşa’da satışa çıkardıkları 612 konutluk Tem Avrasya projesine 15 bin talep aldıklarını hatırlatan Akbal, “Projede yüzde 50 satış oranlarını yakaladık. Rezervasyonlarla birlikte 500 daire sattık” diye konuştu. 4 yıl içinde yapacakları 4 milyarlık yatırım kararlarına da değinen Akbal, “4 milyarlık yatırımın 1.5 milyar liralık kısmını 3. İstanbul ve Tem Avrasya için yaptık. Gelecek ihalelerde bunu 4 milyar liraya çıkaracağız” dedi.

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal’da Suudi bir grubun kendilerine Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Konut Bakanlığı’na bağlı ilk etapta 300 konut, arkasından ise 10 bin konutun geleceği bir projeyi teklif ettiklerini söyledi. Faruk Akbal, “Ancak petrol krizi olunca bu projeyi askıya aldılar” dedi.

‘Başakşehir’de kiralık yer bulmak zor’
Başakşehir’de 20 yılda 6 bin konut yaptıklarını anlatan Eyüp Akbal, buranın İstanbul’daki yeni şehrin merkezi olacağını söyledi. Bu nedenle Başakşehir’de fiyatların artmaya devam edeceğini aktaran Akbal yaşanan gelişmeyi şöyle anlattı: “Başakşehir’de ilk konutlar 1996 yılında yapıldığında 120 metrekarelik bir daireyi 28 bin TL’ye aldım. Aynı daire şimdi 488 bin TL kirası ise 1600 TL. Yenisi ise 800 bin liradan satılıyor. Bölgede fiyatlar düşmediği gibi kiralık daire de bulmak zor.” Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile 3. Havalimanı’nın bağlantı yollarının kesiştiği bölge olan Başakşehir’de İbn Haldun Üniversitesi’nin açıldığını ve yakın zamanda 2 bin 700 yataklı hastanenin hizmete gireceğini aktaran Akbal, “Sadece hastaneden dolayı günde 50 bin insanın gelmesi bekleniyor. Bundan dolayı bölgedeki dairelere göz dikilmiş durumda” diye konuştu.

Leyla İlhan / Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181