İstanbul ticari gayrimenkul yatırımlarında 44. sırada!
Ticari gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren JLL'nin yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz yıl 650 milyar dolar olarak hesaplanan ticari gayrimenkul yatırımları 2017'de 50 milyar dolarlık bir artış kaydederek 700 milyar dolara ulaşacak. JLL Global Sermaye Piyasaları Direktörü David Green Morgan, yeni oyuncuların katılımı ile birlikte küresel ticari gayrimenkul sektörünün aralıksız büyümesini sürdüreceğini belirterek küresel sermaye akışının yeni oyuncularının Çin, Tayvan ve Malezya olduğu söyledi. JLL'nin verilerine göre Çin, geçtiğimiz yılm üçüncü çeyreğinde en fazla Amerikan ticari gayrimenul hissesi alan ülke konumunda.

İSTANBUL 44. SIRADA
Çalışmaya göre ABD küresel gayrimenkul sektörünün en büyük oyuncusu. New York, Amerika'da ve dünya piyasasında ilk sırada yer alıyor. Avrupa gayrimenkul pazarında ise işlem hacimleri baz alındığında Londra ve Paris öne çıkıyor. Stockholm, Viyana, Brüksel ve Dublin ise yüksek hacimli ticari gayrimenkul yatırımlarının yapıldığı yeni şehirler olarak göze çarpıyor. Uzmanlara göre, İstanbul'un bu şehirlerin arasında ön plana çıkarak küresel ticari gayrimenkul yatırımlarından daha fazla pay alabilmesi için 44'üncü sırada bulunduğu Global Gayrimenkul Şeffaflık Endeksi'nde üst sıralara çıkması gerekiyor.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181