İstanbul'un cazibe merkezi haline gelen 3 yeni bölgesi!
İstanbul'da gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi Ataköy, Bakırköy ve Zeytinburnu hattı oldu. Metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları, havaalanına yakınlığı ve merkezi konumuyla öne çıkan bölgede peş peşe yeni projeler hayata geçiriliyor. Sanayi tesislerinin ve çarpık konut yapılaşmasının dönüşümü bölgede konut piyasasını canlandırırken özellikle lüks projelerin bu bölgede yoğunlaşması dikkat çekiyor. Bölgede yapılan dev şehir parkı ile Avrasya Tüneli'nin de talep artışında etkili olduğu belirtiliyor.

MARKALI PROJELER ARTIYOR
Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, günümüzde eski ve yıpranmış yapılanmaların mevcut olduğu Ataköy, Bakırköy ve Zeytinburnu bölgesinde konutların orta ve orta-alt gelir grubuna hitap ederken, ulaşım olanaklarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projelerin arttığını dile getirdi. Markalı konut projeleri kapsamında, Ataköy ve Bakırköy bölgelerinde bulunan konut projelerini incelediğimizde, genel olarak 1+1,2+1 ve 3+1 daire tiplerinin olduğunu ve metrekare satış fiyatının 5 bin 600 lira ile 30 bin arası değiştiğini belirten Yazıcı, bölgede markalı konut projesinde genelde ortalama fiyatın 10 bin lira olduğunu dile getirdi.

FABRİKA YERİNE KONUT
Cansel Turgut Yazıcı, bir zamanlar tekstil fabrikalarıyla sanayi sitelerinin merkezi olan ve Merkezefendi ile Topkapı'yı da içine alan Zeytinburnu'nda halen sanayi siteleri, atölye ve imalathanelerin yer aldığını, son dönemde ise bölgenin kentsel dönüşümle merkezi iş alanı olmasının planlandığını belirtti. Bölgenin, kentsel dönüşümle yapılaşmaya giderek markalı konut projeleriyle yeni bir kimlik kazanır hale geldiğini kaydeden Yazıcı, kapanan fabrikaların arazilerinde artık ofis, konut ve alışveriş merkezlerinin yükseldiğini dile getirdi. Zeytinburnu-Merter-E5 aksı bölgelerindeki konut projelerinde genel olarak 2+1,3+1 ve 4+1 daire tiplerinin yer aldığını ifade eden Yazıcı, dairelerin birim metrekare fiyatlarının 3 bin lira ile 22 bin lira arasında değiştiğini ifade etti. Bölgede yeni nesil projeler olarak adlandırılabilecek sahil kesiminde bulunan projeler ile E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları olduğunu söyleyen Yazıcı, sahil kısmında metrekare fiyatlarının 6-22 bin lira, E5 hattında 6-12 bin lira olduğunu belirtti.

DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR
Kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot bölgelerden bir olan Zeytinburnu'nda dönüşümün hızla devam ettiğini ifade eden Yazıcı, Zeytinburnu Belediyesi'nin almış olduğu son karara göre Sahil Yolu hattına yakın Sümer Mahallesi'nde yaklaşık 1.250 konut ve işyerinin daha yıkılarak yerinde dönüştürüleceğini söyledi. Sahil Yolu hattında bulunan projelerin daha çok 3+1 ve 5+1 olmak üzere değişiklik gösterdiğini söyleyen Yazıcı, bu bölgede yatırımcıların daha çok ikamet amacıyla konut satın aldıklarını dile getirdi.

ŞEHİR PARKI YAPILIYOR
İstanbul'un ilk doğal kentsel dönüşüm merkezlerinden biri olan Zeytinburnu'nda emlak piyasasının 2000'li yılların başında birdenbire hareketlendiğine dikkat çeken Yazıcı, Türkiye'nin en büyük parklarından biri olan yaklaşık 150 bin metrekarelik Çırpıcı Şehir Parkı ve Marmaray ulaşım hattı sayesinde, bölgede bulunan gayrimenkullerde değer artışları yaşandığını belirtti. Yazıcı, henüz tüm etapları tamamlanmamış olan dev parkın yapımı tamamlandığında 500 bin metrekareyle İstanbul'un en büyük parkı haline geleceğini söyledi.

AVRASYA TÜNELİ DEĞER KATACAK
Ulaşım projelerinin de söz konusu hattın değerlenmesinde önemli bir faktör olduğunu belirten Cansel Turgut Yazıcı, "2016 yılında tamamlanması planlanan Avrasya Tüp Geçidi, Zeytinburnu'nu Anadolu yakasına bağlayacak ve bu sayede bölgeye ulaşım problemleri ortadan kalmış olacak. Kazlıçeşme-Göztepe hattında gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli projesi, yoğun trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak. Bu mega projenin Marmaray hattının geçmiş olduğu bölgelerde yaratmış olduğu gayrimenkul piyasasındaki yukarı yönlü ivmenin bir benzerini özellikle bu bölgede yaşatması bekleniyor" dedi.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181