İstanbul'un 'O' bölgesi 3 yılda %74 değer kazandı!
İstanbul'un gözde semtlerinden biri haline gelen ve eski fabrika arazileri üzerinde yükselen, rezidans, ofis ve otel projeleriyle yeni bir görünüme kavuşan Bomonti, şehrin arsa değeri en yüksek yerleşim alanlarından biri oldu. Ant Yapı, Ofton, Yenigün İnşaat, Keten Grup, Ünal İnşaat, Sinpaş GYO ve Tahincioğlu'nun yatırımlarının bulunduğu bölgedeki kabuk değişiminin daha da hızlanması bekleniyor. Arsa stokunun bulunması ve dönüşüm için eski binaların varlığı yeni projeler geliştirilmesine olanak sağlıyor. Bölgedeki markalı konut projelerinde metrekare fiyatları 8 bin lira ila 40 bin lira arasında değişiyor. Fiyatları belirleyen en önemli faktör ise şehir manzarası. A ve A+ gelir grubuna yönelik projelerin yer aldığı bölge, şehir merkezinde yaşamak isteyen aynı zamanda havuz, fitness ve diğer sosyal olanaklara kolayca ulaşmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Restore edilen tarihi Bomonti Bira Fabrikası'nm içinde açılan mekanlarla yüksek standartlara sahip bir mahalle görünümüne kavuşan Bomonti'de inşaat şirketlerinin yeni yer arayışı da sürüyor.

BÖLGEDE REKABET ARTIYOR
Bölgede markalı konut piyasasının aktif olarak 1999 yılında başladığını ve 16 yıldan bu yana yaklaşık 59 firmanın rekabet ettiğini kaydeden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yeni yatırımlarının da hızla artış kayterlere ve köprüye yakınlık nedeniyle yoğunlaşan yatırımların rekabetin de hız kazanmasına yol açtığını belirtiyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık olarak hazırladıkları "2015 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu"na göre 2013 yılında yüzde 8 değerlenen Bomonti'nin, 2014 yılında yüzde 31 oranında değerlenerek rekor kırdığını ifade eden Yazıcı, 2015 yılı değer artışının ise yüzde 23 olarak gerçekleştiğini kaydediyor. Son üç yıllık bölge değerlenmesine bakıldığında markalı projelerde son üç yıllık bileşik değer artışının yaklaşık yüzde 74'ü bulduğu görülüyor.

İş ve eğlence merkezlerine birkaç dakika
SİNPAŞ GYO Genel Müdürü Seba Gacemer: "İstanbul'da yaşayan herkesin ortak beklentisi hem iş hem eğlence merkezlerine dakikalar içinde ulaşmak. Kültür ve sanat merkezlerine, köklü eğitim kurumlarına, gelişmiş donanımına sahip sağlık kuruluşlarına ve şehrin yaşam kalitesini artıran diğer mekanlara yakın olmak isteyenler için Bomonti doğru bir adres. Bu nedenle, nitelikli ofis ve konut projelerinin sayısı hızla artıyor. Bölgedeki projelerin tamamı A+ ve A sosyoekonomik grubunu hedefliyor."

BÖLGEDEKİ PROJELER
-Queen Central Park
-Kuleli Evleri
-The House Residence
-Elysium Art Şişli
-Keten Bomonti
-Modern Palas
-Now Bomonti
-Bomonti Palms Studios
-iTower
-Anthill

İsmail ŞAHİN/Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181