İşte 3. Köprü ile yatırımcının gözdesi olan bölgeler!
Hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve faaliyete giren Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul gayrimenkul piyasasında dengeleri değiştirecek. Son 3 yılda yaşanan fiyat hareketlerine bakıldığında yeni ulaşım ağıyla birlikte 10 lokasyon ön plana çıkıyor. İşte o bölgeler ve geleceğe dair beklentiler...

Avrupa Yakası
Zekeriyaköy

Sarıyer İlçesi'ne bağlı Zekeriyaköy günümüzde şehir merkezine yakın olmak isteyen, ancak sakin bir ortamı tercih eden üst gelir grubuna mensup İstanbulluların tercih ettiği, lüks villaların yer aldığı bir bölgeye dönüştü. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün gündeme gelmesinin ardmdan bölgede arsa ve konut projelerinin değeri yüzde 35 arttı. Konut metrekare saüş fiyatları 2 bin 800 ile 22 bin lira arasında değişen bölgede değer artışı sürecek.

Göktürk-Kemerburgaz
3. Havalimanı inşaatı ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun bölgeden geçiyor olması nedeni ile ulaşım projelerinin kesiştiği bir noktada yer alan bölge, şehir merkeziyle daha entegre hale geliyor. Konut projelerinde ortalama metrekare fiyatı 2010'da 2 bin lira düzeyindeyken, 2013'te 4 bin - 5 bin bandına çıkmıştı. Son 3 yılda yüzde 40 değer artışıyla 7 bin lira seviyesine kadar çıktı. Üçüncü havalimanının faaliyete girmesiyle daha da değerlenecek.

Basın Ekspress
Atatürk Havalimanı, E-5, TEM ve sahil yolunu birleştiren bölge, Kuzey Marmara Yolu ile birlikte daha da güçlendi. Arsaların metrekaresi bin 500 liradan 4 bin 500 lira seviyelerine çıkarken, ofis projeleri ise metrekaresi 7 ile 8 bin lira aralığında el değiştiriyor. Bölgede beş yıl önce 2 bin lira olan konutların metrekare fiyatı bugün 5 bin 500 liraya çıkmış durumda.

Başakşehir
Son yıllarda bölgeye gelen metro hattı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Üçüncü Havalimanı güzergahında olması nedeniyle ikinci baharım yaşıyor. Gelecek 10 yıllık süreçte de nüfusunun üç kat artması beklenen bölgede ortalama metrekare konut fiyatları 5 bin lira seviyesinde. Son iki yılda fiyatlarda ortalama yüzde 47 artış yaşandı.

Anadolu Yakası
Ümraniye-Çekmeköy

Ana arterlere yakınlığı ve kolay ulaşım imkanı nedeniyle öne çıkan bölgede yıl sonunda hizmete açılması beklenen Üsküdar - Çekmeköy metrosuyla birlikte zaten ikinci baharını yaşıyor. Kuzey Marmara Otoyolu TEM - Paşaköy bağlantı yolundan da pozitif etkilenecek olan bölgede 2012 yılından bu yana konut fiyatları ikiye katlandı. Güçlenen ulaşım bağlantıları ve artan ofis yatırımlarıyla değer artışı sürecek.

Beykoz
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hizmete girmesinin ardından hızla yapılaşma sürecine giren Beykoz'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla yeni bir dönem başlıyor. Çok sayıda markalı konut üreticisinin kentsel dönüşüm kapsamında villa projesi geliştirmek için çalışma yürüttüğü ilçenin, konutların ortalama birim metrekare satış fiyatı 3 bin ile 7 bin lira aralığında.

Sancaktepe
Yeni projeler için yeterli büyüklükteki boş arsa arzının fazla olduğu bir lokasyon. Samandıra bölgesi metro hattının üzerinde yer almasıyla avantajlı bir konumda. 2010 yılında konut projelerinde ortalama metrekare fiyatı bin lira düzeyindeydi, 2013'te 2 bin liraya çıkarken son 3 yılda yüzde 75 değer artışıyla bugün 3 bin 500 lira seviyesini gördü. Bölgenin ormana yakınlığı, yeni konut projelerinin olması, Kuzey Marmara Otoyolu ve metro güzergahında olması nedeniyle gelecekte daha da değerlenecek.

Sultanbeyli
TEM otoyolu bağlantısı, 3. Köprü bağlantı yoluna yakınlığı, metro hattının ilçeden geçecek olması, hızlı tren, otobüs, minibüs benzeri toplu taşıma araçlarının yaygınlığı gibi etkenler, ilçenin yıldızım parlatıyor. Metrekare fiyatları 2 bin liradan başladığı ilçede son 10 yılda konut fiyatları yüzde 15, kira fiyatları ise 2 kat arttı. 

İsmail ŞAHİN/Sözcü Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181