İşte İstanbul'da konut kiralarıyla yatırım haritası!
İstanbul her kesimden yatırımcıya ve yerleşimciye son derece cazip olanaklar sunuyor. Kiralık konut değerlerini ele alınan bu yazıda, beş farklı bölgeye ayrılan şehrin yatırım haritasını ünlü bir dergi çıkardı. İşte tarihin büyük mirasını geleceğin dinamizmiyle birleştiren İstanbul'da konut yatırımlarına dair en güncel bilgiler.

BÖLGE 1: Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy, Şişli, Sarıyer
BÖLGE 2: Fatih, Bakırköy, Ataşehir, Üsküdar
BÖLGE 3: Zeytinburnu, Bahçelievler, Kağıthane, Eyüp, Başakşehir
BÖLGE 4: Beylikdüzü, Avcılar, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Kartal, Sancaktepe
BÖLGE 5: Esenyurt, Küçükçekmece, Tuzla, Pendik, Şile, Sultanbeyli, Büyükçekmece

Dünyanın en tarihi ve hem coğrafi hem de kültürel anlamda en özel şehirlerinden biri olan İstanbul'un bütün bu özelliklerini bugün her bölgesinde hissedebilmek mümkün değil. Özellikle 1950'li yıllardan sonra yoğun bir göç dalgasıyla karşılaşan bu etkileyici şehrin, taşının ve toprağının 'altın' olduğuna dair Anadolu'daki genel kanı halen devam ediyor. Tam da bu genel inamsın sonucunda Türkiye'nin çok farklı bölgelerinden gelen insanlar, şehrin 'altın kadar değerli' bu eski semtlerinin etrafında yeni semtlerin oluşmasına neden oldu. İşin ironik yanı, İstanbul'un sınırlarını genişleten bu yeni semtler arzulanan asıl İstanbul kadar değerli olmayı başaramadı. Diğer yandan kent artık yavaş yavaş doğal sınırlarına ulaştıkça, bu büyük metropolün zenginliği, genel bir kalkınmanın sonucu olarak çok hızlı olmasa da bu yeni semtlere de ulaşmayı başarıyor. Gelişen ulaşım olanaklarının da yardımıyla İstanbul'un altın değerindeki toprakları artık yalnızca eski İstanbul'la sınırlı değil. Şehrin tarihi semtlerinin yanında finansal merkezleri, konut yatırımı anlamında en değerli bölgeler olmayı sürdürürken, yepyeni projeler ve kentsel dönüşüm hamlelerinin de yardımıyla diğer bölgelerin de giderek yükselen değerler haline geldiği dikkat çekiyor.

BÖLGE 1:
Bu bölgenin ve elbette İstanbul'un en değerli ve en tarihi semtlerinden biri olan Beşiktaş, şehrin eşsiz coğrafyasının da en özel noktalarından birinde yer alıyor. Gayrimenkul veri şirketi Reidin'den edinilen verilere göre semtteki konut metrekare fiyatları 2015 yılı içerisinde bir önceki yıla göre yüzde 24,7 artarak ortalama 5.885 TL'ye ulaştı. Beşiktaş'ı, 5.885 TL ile İstanbul'un özellikle Maslak gibi bir finans merkezini de içinde bulundurduğu için bir diğer gözde semti Sarıyer takip etti. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 5.094 TLİik metrekare fiyatına ulaşan Kadıköy ise hem Anadolu yakasının hem de bütün bir istanbul'un en değerli semtlerinden biri olmayı sürdürüyor. Bölge 1, özellikle yüksek bütçeli ve lüks yeni projelerle de dikkat çeken bir yer.

Beşiktaş'ta yer alan en yeni rezidanslardan Nida Park Beşiktaş, Savoy Ulus, Yoo İstanbul, Levent Life, Soyak Soho, Nisbetiye On bölgenin de en önemli projeleri arasında yer alıyor. Bölgenin en eski semtlerinden biri olan Beyoğlu, özellikle son yıllarda kentsel dönüşümün de en önemli adreslerinden biri haline geldi. Bu doğrultuda birçok önemli projenin hayata geçirildiği senitte özellikle Tarlabaşı 360 projesi dikkat çekiyor. İstiklal Caddesi ve etrafının değerini giderek artırdığı semtte ayrıca Galataport projesi de önemli cazibe merkezleri arasında yer alıyor. 110 milyon TLİik yatırımla hayata geçirilen BeyoğluLook ofis ve stüdyo projesi de bölgenin bir diğer büyük yeniliği. Dolapdere'de hayata geçen Elysium Soul Beyoğlu projesi ise sunduğu çok çeşitli lüks konut imkanlarıyla dikkat çekiyor. Kadıköy'ün en önemli yeni projeleri arasında ise yine geniş bir konut çeşitliliği sunan Yenitepe Kadıköy, Evim Kadıköy, Kentplus Kadıköy'ün yanında lüks ofisler için yeni bir merkez olma hedefi taşıyan Kadıköy Businist Office yer alıyor.

İş dünyasının en önemli noktalarından ve kültür-sanat, spor, alışveriş-eğlence merkezi Şişli, yeni konut projelerinde de en çok tercih edilen yerlerden. En dikkat çeken projeler arasında 1 milyar TL'lik yatırımla gerçekleştirilen Torun Center, Quasar İstanbul, Anthill Residence, Ağaoğlu Maslak 1453, Yıldırım Kuleli Evleri, The House Residence, Queen Bomonti yer alıyor. Diğer yandan 3- köprünün de büyük bir ilgi uyandırdığı semtlerden Sarıyer'de özellikle Therra Park Tarabya, List İstinye, Foresta Sarıyer, Ağaoğlu My Home Küçük Maslak, 42 Maslak Residence, Ormanada dikkat çekici yenilikler arasında.

BÖLGE 2:
İstanbul'un belki de en tarihi semti olan Fatih'te de söz konusu tarihi doku olabildiğince korunarak gerekli yerlerde önemli kentsel dönüşüm planları hayata geçiriliyor. Bölgenin mevcut turizm ve ticaret potansiyeli yeniden değerlendirilerek yeni avantajlarla orta ve küçük çaplı yatırımcılara da iş yapma olanağı sunuluyor. İstanbul'un en gelişmiş ve eski ilçelerinden biri olan Bakırköy, merkezi konumu, sahili, kültürel bir cazibe merkezi olması nedeniyle en çok yerleşim talebi alan bölgelerden. Ortalama bir kiralık daire bedelinin 2.000 TL olduğu semtte daha lüks olanaklar sunan dairelerde bu fiyat 4.000-4.500 dolar seviyelerine çıkıyor.

Semtteki en yeni ve önemli projeler arasında ise Sea Pearl Ataköy, Semerkand Line Bakırköy, Selenium Ataköy, Florya Ekşinar Konakları, İncirli Konakları, Koru Florya ve Selenium Retro Ataköy yer alıyor. Anadolu yakasının önde gelen yerleşim merkezlerinden biri olan Ataşehir'de konut fiyatlarında çarpıcı bir artış gözlemleniyor. Dünyanın en önemli gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield'ın kiralamasını üstlendiği Nida Kule Ataşehir Güney ve Trendist Ataşehir, bölgenin dikkat çekici projelerinden. Yine Anadolu yakasının yükselen değerleri arasında yer alan Üsküdar'da ise Boztepe Yapı'nın bölgedeki yeni projeleri dikkat çekiyor. Üsküdar'ın en gözde konut alanlarından birisi ise Sultantepe'deki Prestige Konakları.

BÖLGE 3:
Son yıllarda hızla devam eden ulaşım çalışmaları ve mega konut projeleri nedeniyle İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi Avrupa yakasının değeri yükselen yaşam alanları içinde yer alıyor. The İstanbul Veliefendi, İnistanbul Lokal. İnistanbul Gala ve Nef Merter 13 gibi markalı konut projelerinin hayata geçmesi Zeytinburnu'nda daire ve dükkan fiyatlarında büyük artışa neden oldu. Son yıllarda hızla devam eden ulaşım çalışmaları ve mega konut projeleri nedeniyle İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi Avrupa yakasının değeri yükselen yaşam alanları içinde yer alıyor. The İstanbul Veliefendi, İnistanbul Lokal, İnistanbul Gala ve Nef Merter 13 gibi markalı konut projelerinin hayata geçmesi Zeytinburnu'nda daire, dükkan fiyatlarında büyük artışa neden oldu.

Bahçelievler'de farklı peyzaj mimarisi ve konumu ile öne çıkan Greenist projesi de bu bölgedeki önemli cazibe merkezlerinden. Bölgedeki bir diğer merkezi semt Kağıthane'de konumlandırılan Nüans Residence, Sinpaş Kağıthane Flatofis ve Mihenk Rezidans önemli konut ve rezidans projeleri arasında yer alıyor. İstanbul'un tarihi semtlerinden olan Eyüp'te de Halic'e nazır Eyüp Park konut projesi, Keten Haliç ve Eyüp Palas, l+l*den 5+1 dublekse kadar geniş bir yelpazede seçenekler sunan önemli projelerden bazıları. 2002'den sonra hız kazanan kentsel dönüşüm ve yeni yapılaşma projelerinin önemli merkezlerinden olan Başakşehir'de Kiptaş ve Toki öncülüğünde inşa edilen düzenli konutlar, nüfusu 5 yılda 200 binden 370 bine yükseltti. Görece daha eski yerleşim alanlarından Bahçeşehir'deki birçok yeniliği de barındıran bölgede Avrupark Bahçekent, Dumankaya Flex Office, Vadişehir, Vaditepe, Sofa Bahçeşehir, Sky Bahçeşehir gibi projeler dikkat çekici.

BÖLGE 4
İstanbul'un hızla gelişen bölgelerinden Beylikdüzü'nde de yeni büyük projeler gerçekleşiyor. Bu projeler arasında Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale'nin hayata geçirdiği Kalekent, Innovia, Poetika Yapı'nın imzasını taşıyan Phuket Life, İttifak înşaatin projesi Sağlıkkent, Cantürk İnşaatin sahil ferahlığını ve yatay yaşam konforunu öne çıkaran Güverte Evleri, 2 bin metrekare alan üzerinde Beykop bölgesinde inşa edilen Premista Residence öne çıkıyor. İstanbul'un deprem riski taşıyan bölgelerinden Avcılar'daki "maksimum dört kat" sınırı Japonya modeliyle bir avantaja çevrilmeye çalışılıyor.

Yatay kentleşmeyle yeni yatırımlara kapılarını açan semtte özellikle Doruk Gayrimenkul projesi Allure Tower sıradışı konut alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. "Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi" olan Batışehir Projesi, Ege Group tarafından İstanbul Bağcılar'da inşa ediliyor. 700 binden fazla nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçesi konumunda bulunan Bağcılarda ayrıca çok önemli kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor.

BağcılarBaşakşehir-Olimpiyatköy hattı ise bölgedeki emlak fiyatlarını hareketlendirmiş durumda. Esenlerde dünyanın en büyük kentsel dönüşüm çalışması ile dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkını da kapsayan bir proje başlatıldı. Semtte yine kentsel dönüşüm kapsamında 90 bin yeni konut inşa edilecek. Gaziosmanpaşa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi Essenora, ilçenin yeşile dönüşüne öncülük ediyor. Toplam 758 konutluk projede, kule bloklarının altında yer alan teras katlarında, 250 metrekarelik 4+1 seçeneği ağırlıklı olmak üzere; 2+1 ve 3+1 dahil toplam 58 adet bahçeli teras villalar yer alıyor. Bir diğer proje Gaziosmanpaşa Haliç Panorama Evleri'nde daire büyüklükleri ise 55 ila 155 metrekare arasında değişiyor. Orya Holding tarafından İstanbul'un finans merkezi Ümraniye'de konumlandırılmaya hazırlanan Oryapark projesi, 203 rezidans daire ve 151 ofisten oluşuyor, Ümraniye'de Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde yükselecek olan Çarşı Evleri'nde 105 daire, 25 dükkan ve 24 ofis yer alıyor.

Anadolu yakasının son yıllarda en çok ilgi gören yerlerinin başında da Kartal geliyor. Metro ve Adliye'nin bölgeye gelmesi ilçenin gelişiminde büyük rol oynadı. Bölgede dikkat çeken projeler arasında DKY Kartal 331, Dumankaya Horizon, İstmarina, Manzara Adalar, Mesa Kartal, Moment İstanbul, Dumankaya Ritim İstanbul, Pega Kartal yer alıyor. Bölgede ayrıca Berda İnşaat tarafından Sancaktepe Şamandıra'da konumlandırılan EnvarEv, Kınaş İnşaat ve Tunay İnşaat işbirliğiyle hayata geçirilen Kasr-ı İstanbul projesi, Denge Yapı'nın Sancaktepe'de inşa ettiği Mahal Sancaktepe ve Mahal Sancaktepe Ada projeleri, Dumankaya İnşaatin Adres konseptli projelerinin sonuncusu olan Adres Sancaktepe projesi yatırımcıdan büyük ilgi görüyor.

BÖLGE 5:
Kent Vizyon ve CY Architecture işbirliğiyle Esenyuıt'ta hayata geçirilen Hol Park'ta 83 metrekare ile 308 metrekare arasında 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alıyor. Teklen Emlak Geliştinne'nin İstanbul'da hayata geçirdiği Hep İstanbul'da ikinci etap daireleri için fiyatlar 1+1 dairelerde 193.200 liradan, 2+1 dairelerde 320.200 liradan ve 3+1 daireler ise 425 bin liradan başlıyor. KG İnşaat tarafından Küçükçekmece Cennet Mahallesinde hayata geçirilen Cennet Evler projesinde satılık daire fiyatları 350 bin TL'den başlıyor. 4 bin metrekarelik arsa alanında, altışar katlı iki blokta 45 daire ve üç ticari birimden oluşan Cennet Evler projesinde 2+1 ve 3+1 daire tipleri mevcut.

İstanbul'un birçok merkezinde hayata geçirilen kentsel yapı projeleri sayesinde yıldızı parlayan yerlerden biri de Tuzla. Viaport Marina'nın açılmasıyla yıldızı iyice parlayan Tuzla, şimdilerde Sabiha Gökçen Havaalanı için yapılması planlanan ikinci pist projesinin ev sahipliğmi üstlenecek. SM Yapı'nın Tuzla Orhanlı'da inşaatını sürdürdüğü, satış ve pazarlamasını ise Arya Proje Danışmanlık'ın üstlendiği Maksimum Life, Anadolu yakasındaki yeni İstanbul'un projeler bölgesinde yükseliyor. Maksimum Life'ta 6 blokta, 1+1 ve 2+1 dubleks tipte toplam 160 daire yer alıyor.

Bu bölgede yer alan Pendik de İstanbul'un yükselen değeri olmaya aday. Birçok konut projesinin yapımına başlanan Pendik'te en gözde bölgelerin başında ise Kurtköy geliyor. Kurtköy'deki konutlar marka değeri, ulaşım arterlerine yakınlıkları ve sosyal donatılarıyla diğer konutların bir adım önüne geçiyor. DAP Yapı'nın Pendik'te geliştirdiği yeni projesi, bölgeye konutlarla birlikte bir de yeni üniversite getiriyor. Varyap Plaza Pendik'te 69 ile 3-500 m2 arasında değişen büyüklükte ofis ve dükkanlar; Varyap Meridian'de ise daha önce satışa sunulmamış çok özel 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler mevcut. Cebeci Group tarafından Pendik'te konumlandırılan Cebeci Residence'da stüdyo dairelerden 3+1'e ve 4+1'den teras evlere kadar farklı seçenekler bulunuyor. Daha önce Este Sitesi ve Şile Taş Evler projelerini hayata geçiren Burçkale Yapı'nın Şile'de konumlandırdığı ikinci projesi Green Village'da 36 adet 4+1 teras dubleks ve 4+1 bahçe dubleks villalar yer alıyor.

Büyüyen ve gelişen yeni bölge Sultanbeyli'de 114 ile 171 m2 arasında değişen, 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 3 blok ve 193 daireden oluşan Selçuklu Evleri, Yapı Yatırım ve Azim Gayrimenkul ortaklığı imzasını taşıyor. Özenle tasarlanan projede, Selçuklu mimarisi ile site hayatının konforu bir arada sunuluyor. BY ARAŞTIRMA Group tarafından TEM yolu üzerinde Sultanbeyli'de hayata geçirilen Byconcept projesinde ise 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler mevcut. İstanbul'un merkezindeki noktalarda konut için gerekli alanların azalması inşaat firmalarını alternatif bölgelere yönlendirdi. Büyükçekmece de bu doğrultuda yatırımların arttığı ilçelerden biri oldu. Semtte, Özyurtlar İnşaat tarafından inşa edilen 1 Coastal City projesinde 208 adet konut bulunuyor.

Toskana Orizzonte projesi Arıkan Yapı-Emaar ortaklığıyla yükseliyor. 187 adet villanın yer aldığı projede daire büyüklükleri 179 ile 694 metrekare arasında değişiyor. Demir İnşaat'in Büyükçekmece'de inşa ettiği Demir La Vida'da 379 adet rezidans yer alıyor. Pelican HİİI Batımahal projesi Yalçınlar Grup tarafından inşa ediliyor. Büyüklükleri 526 ile 647 metrekare arasında değişen 150 adet villa mevcut. Yalçınlar Grup'un Büyükçekmece'deki bir diğer projesi Gölmahal Evleri'nde ise 571 ile 587 m2 arasında değişen büyüklüklere sahip 38 villa bulunuyor.

Emaar Türkiye tarafından inşa edilen Toskana Vadisi'nde 255-940 m2 arasındaki büyüklüklerde 469 adet villa yer alıyor. Projede fiyatlar 567 bin dolar ile 1 milyon 650 bin dolar arasında değişiyor. Atlas Vida'nın Büyükçekmece Mimarsinan bölgesinde inşa ettiği projede 152 adet konut bulunuyor. Atlas Vadi Mimaroba projesinde fiyatlar 350 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Lavinya Marmara projesi Kullar Proje Geliştirme-Hastur A.Ş-Faik Yılmaz Gayrimenkul ortaklığıyla inşa ediliyor. Teslimlerine 20l6'da başlanacak olan projede 115 daire bulunurken, fiyatlar 391 bin TL ile 948 bin TL arasında değişiyor.

Cenk ATLI/Maison Française Emlak+Yaşam 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yatırımcı Bilgi Merkezi 7 yıl önce

İstanbulda emlak yatırımı yapmak istiyorsanız inceleyin derim.
https://kralilan.com/haritada-ara

banner182

banner181