İşte Kartal metrosu ile değerlenen semtler!
Kadıköy-Kartal metrosunun geçtiği semtlerde araştırma yapıldı. 2011 yılıyla kıyaslanan gayrimenkul fiyatlarının zirveye koştuğu belirlendi. Kartal'da D-100 Karayolu'yla Tem Otoyolu arasındaki dairelerin metrekare fiyatları bin 500 ile 4 bin 450 lira arasındayken, bugün 3 bin ile 6 bin 800 liraya yükseldi. D-100 ile sahil yolu arasındaki dairelerin metrekare fiyatları ise bin 600 ile 5 bin 700 lira arasındayken, 2016'da 5 bin ile 12 bin 500 liraya çıktı. EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Fatih Doğan, metro üstündeki güzergahlar olan Kartal, Maltepe, Küçükyalı, Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem ve Kadıköy'deki projelerin 2011'deki fiyatlarıyla kıyaslandığında artışın yüzde 60 seviyelerinde olduğunu belirtti.

'ARTIŞ SÜRECEK'
Fatih Doğan, ulaşım projelerinin konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini söyledi. Bunun en açık örneğinin Kadıköy-Kartal metrosu üstündeki güzergahlarda görüldüğünü belirtti. Doğan'a göre, bu güzergah önümüzdeki dönem yeni ulaşım projelerine entegre edilerek daha da değerlenecek.

10 BİN LİRAYA DAYANDI
Fatih Doğan, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Fikirtepe'de ise ulaşım bağlantılarının bölgeyi geliştiğini belirtti. Doğan, Fikirtepe'de 2016 itibariyle metrekare fiyatlarının 10 bin liraya dayandığı bilgisini verdi. 

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181