İşte Türkiye'nin konutta öne çıkan 10 bölgesi!
Türkiye’nin rekortmen emlak danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş Başaran, son yıllarda altın,döviz ve borsada yaşanan dalgalanmalardan etkilenmemek için akılcı konut yatırımlarının önemine dikkat çekerken önümüzdeki yıllarda cazibe merkezi olacak İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa ‘nın değer kazanacak bölgelerini açıkladı.

Türkiye de piyasalarda yaşanan dalgalanmalar yatırımcıları konut ve işyeri alanına yöneltmeye devam ediyor. Önümüzdeki süreçte konut yatırımında öne çıkacak 10 bölgeyi sizler için mercek altına aldık.

1)İstanbul Kayaşehir
Kayaşehir’de TOKİ tarafından gerçekleştirilen 65.000 konutluk uydu kent projesi, sosyal alanları, yeşil alanları ile şehir planlaması açısından son derece etkin bir yapıya sahip.Bölgenin yeni bağlantı yollarına olan yakınlığı ile gelecekte de karlı bir yatırım alanı olacağının göstergesi.

2)İstanbul Zekeriyaköy
Öncelikle Maslak İş Merkezi bölgesine olan yakınlığı ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu na olan yakınlığı ile konum olarak avantajını sürdürmektedir.

3) İstanbul Maltepe Kurtköy
Anadolu yakasında son yıllarda yatırımların hızlandığı bölgede Kadıköy –Pendik raylı hattının ulaşımı kolaylaştırmış ve bölgenin cazibesini arttırmıştır. Avrupa yakasındaki boş arsa yetersizliği,Kadıköy ilçesindeki kentsel dönüşüm nedeni ile bu bölgeye olan yerleşimlerin artması da bölgede konut talebini arttırmıştır.

4) İzmir Mavişehir
İzmir’de kıyı kullanımını arttıran projelerin artması ile birlikte, Bayraklı,Göztepe Üçkuyular ve Mavişehir’ de yeni iskelelerin yapılacak olması,Göztepe-Karataş-Alaybey ve Bostanlı’da semt marinalarının yapılacak olması, Alaybey-Mavişehir tramvayının yapılacak olması bölgenin sosyo-ekonomik seviyesini yükselttiği gibi talebi de artırdı.

5) İzmir Bayraklı
Bölgede devam eden konut projelerinin varlığı fiyatların artmasına ve talebin yükselmesine neden olacaktır

6) İzmir Bornova
Ege Üniversitesi –Evka3 metro hattının yeni bağlantı düzeni, Bornova –Bayraklı tramvay projesi nedeniyle ulaşım alanında bağlantıların artması bölgenin değerini arttırıyor.

7) Ankara Eskişehir Yolu –Ümitköy –Çayyolu-Bağlıca Aksı
Ankara’nın güney batısında yer alan Eskişehir yolu son dönemlerde bürokratik kuruluşlar, üniversiteler ve konut projeleri ile dikkat çeken bir bölge haline geldi. Yeni ve modern hastanelerin, alışveriş merkezlerinin, eğlence alanlarının batıya kayması bölgenin değerini artırdı.

8) Ankara İncek
Bölgede son dönemlerde rezidanslar ve büyük ölçekli konut projelerinin varlığı ilgiyi yükseltti. İncek Bulvarında altyapı ve trafik rahatlığı bölgenin tercih edilmesinde önemli bir etken.

9) Bursa Balat
Yaratılan konsept konut projeleri, marka firmaların caddeyi tercihi gibi nedenlerle bölge cazibesşni arttırıyor.

10) Bursa Altınşehir
Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nın sosyal alanlarının artması , yapımı devam eden iş merkezi ve AVM projeleri ile bölge tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşılaması nedeniyle cazibe merkezi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181