'İzmir, 4 milyon 210 bin 99 nüfusa göre yeniden planlamalı!'
Kentsel dönüşüm alanında yaptığı proje ve çalışmalarla tanınan Mimar Erkut Tamay, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mimar Tamay, İzmir'de nüfus artışı en üst seviyede. Kilometrekareye 347 kişinin düştüğü belirlenen bu sayısal veriler ortada iken günlük yaşantımızda otobüste, vapurda, metroda, otomobillerimizle trafikte yolculuk ederken, parklarda vakit geçirirken, sokakta, caddede yürürken nüfus yoğunluk artışından olumsuz etkilenmemiz için planlarda revizyon şart' dedi.

İZMİR'E YENİ PLANLAR
İzmir'in kentsel tasarımının ve planlamaların en kısa zamanda mevcut sorunları ortadan kaldıracak şekilde yeniden tasarlanması gerektiğini kaydederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yüzölçümü 12 bin 7 kilometrekare olan İzmir, 4 milyon 210 bin 99 nüfusa göre yeniden planlamalıdır. Bunu yaparken de uygulama imar planlarında revizyona gidilmesi ve kentin ihtiyacı olan yeni yolların açılması, planda olan yolların genişliklerinin revize edilmesi, yeşil alan, sosyal ve teknik donatı alanlarının bu yeni nüfus projeksiyon hesaplarına göre revize edilmesi gerekmektedir. Üst ölçek plan kararları alınırken, alt ölçekli planların revizyonunun yapılması o kentte yaşayan insanlarımızın huzuru, mutluluğu ve sağlığı için vazgeçilmez önem taşımaktadır." Bu nüfus artışının iç göçlerin yanı sıra komşu ülkelerde yaşanan savaşlardan ve siyasal çalkantılardan kaynaklandığını dile getiren Mimar Tamay, "Suriye'deki iç savaş sonrası Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 2.7 milyon civarındadır. Aynı zamanda Irak'ın kuzeyinde bulunan Musul'da ki operasyonlar neticesinde ise BM'nin açıkladığı rakamlara göre 100 bin Iraklının mülteci olarak Türkiye sınırlarını geçeceği yönündedir. Tüm bu mültecilerin hedefi batıya açılan kapı olduğu için İzmir'dir" diye konuştu.

Ege Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181