İzmir Alsancak'ta kiralar çok yükseldi!
İzmir'de bir zamanlar herkesin oturma, işyeri açma hayali kurduğu, kentin en lüks semtlerinden Alsancak'ın eski havası kalmadı, işyeri devirlerinde hava paralarının havalarda uçuştuğu, yüksek kira ve kapora ödenerek evlerin tutulmak için yarışıldığı Alsancak'da eski heyacan bitti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gül Sokak, Talatpaşa ve Plevne Bulvan'nda çok sayıda işyeri boşaltıldı. Bölgenin nabzını tutan Ticari Gayrimenkul Danışmanı Ali Kumru, "Sadece esnafa ait dükkanlar değil kurumsal markalara ait mağazalar hatta hipermarket zincirleri de kapandı. Piyasadaki durgunluğun yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle boşalan mağazanın yerine yenisi gelmiyor. Mülk sahiplerinin kiraları çok yüksek tutması bunda önemli etkenlerden biri. Alsancak'ta mağazaların kira bedeli, metrekaresi bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor" dedi.

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181