İzmir Çamdibi konut fiyatlarıyla rekor kırıyor!
İzmir'de lüks denilince ilk akla gelen yerlerden olan Mavişehir ve Narlıdere, Çamdibi rüzgarına yenik düştü. Birbiri ardına lüks konut inşaatlarının yapımına başlandığı Bornova'nın küçük semtinde, firmalar yer kapma yarışma girdi, izmir'in en merkezi noktasında konut fiyatları metrekare bazında 5 bin TL'ye çıkarken, iki yeni proje ile yükseklik 30 katların çok üzerine çıkacak. Bölgede vatandaşların klasik dairelerinin fiyatları dahi 250 bin liralara ulaştı.

1 milyona konut!
Bölgenin sanayi ile birleşik olan bölümünde zaman zaman dükkan satın almalara ve hata imarı ticari bölgeden çıkarıp konut alanı olarak değiştirmelere kadar varan değişimde Çamdibi tüm İzmir'de kentsel dönüşümde örnek olacak bir kentsel dönüşümün altına imza atıyor. Havuzlu, spor salonlu, yürüyüş parkurlu, otoparklı, yüksek güvenlikli konutların 1 milyon lirayı bulan bedellerle satıldığı Çamdibi'nin. Ege ve Yaşar Üniversitesi, metro, İZBAN, stat, AVM ve hastanelere çok yakın olması gelişimin nedenini açıklıyor.

Çamdibi rekor peşinde
Van'da yaşanan ve 300'ün üzerinde insanın ölümüyle sonuçlanan 7,2 şiddetindeki depremin ardından bir yasa ile Türkiye'nin gündemine getirilen kentsel dönüşüm, aradan geçen 5 yılda İzmir'de uygulanamadı.Türkiye'de kentsel dönüşümün en yavaş ilerlediği kentlerin başında gelen izmir'de, Çamdibi kendiliğinden dönüşümü hız kazandı. Çok katlı lüks, havuzlu, spor salonlu daireler birbiri ardına inşa edilirken, bölgede gökdelen diye tabir edilen yeni projeler de boy göstermeye başladı. Bölgenin Mersinli'ye bakan noktasında iki ayrı proje ile 30 katın üzerinde yeni konut alanlarının açıldığı öğrenildi.

Özel okulların, üniversitelerin, AVM'lerin tercih ettiği bölgede, gelişimi gözden kaçırmayan ev sahipleri de klasik dairelerini satışa çıkardı. Bölgede sıradan bir ev dahi 200-250 bin TL bir bedelle satılıyor.Izmir'in en değerli arazilerinin üzerinde kurulu olan Çamdibi'nde, Bulgaristan ve eski Yugoslavya üzerinden göçle gelen ailelerin inşa ettiği iki katlı evlerinin ortasında yükselen modern binalar, Bornova'nın çehresini değiştirdi. Evka-3 gibi lüks evlerin yeraldığı Bornova'da Çamdibi projeleri bu bölgeyi solladı.

İzmir'in parlayan yıldız oldu
İzmir'in en değerli arazilerinin üzerinde kurulu olan Çamdibi'nde, Bulgaristan ve eski Yugoslavya üzerinden göçle gelen ailelerin inşa ettiği iki katlı evlerinin ortasında yükselen modern binalar, Bornova'nın çehresini değiştirdi. 2000'li yılların başında sosyal yaşamın kendisini fazlasıyla hissettirdiği, havuzlu ve spor salonlu, yürüyüş yollarını, yeşil alanları içinde barındıran lüks site projelerinin bir bir hayata geçtiği Çamdibi, İzmir'in parlayan yıldızı oldu. Bölgede birbiri ardına yıkılan evler tek parsel altında birleştirilip, proje üzerinden satışa sunuluyor.

Önemli inşaat firmalarının birbiri ile yarıştığı Çamdibi'nde konutlar bitirilmeden önce tamamına yakını satılıyor. Bölgenin sanayi ile birleşik olan bölümünde zaman zaman dükkan satın almalara ve hata imarı ticari bölgeden çıkarıp konut alanı olarak değiştirmelere kadar varan değişimde Çamdibi tüm İzmir'e kentsel dönüşümde örnek olacak bir kentsel dönüşümün altına imza atıyor. Yeni projelerle satış bedelleri 1 milyon liralara kadar varan konutların metre kare satış bedelleri İzmir'in bir çok lüks semtinin de üzerine çıkmış durumda. Çamdibi'nde yeni bir konut almak isteyenler, metrekare bazda en az 5 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda. Bölgenin Ege ve Yaşar Üniversitesi, metro, IZBAN, stat, AVM ve hastanelere çok yakın olması gelişimin nedenini açıklıyor.

Deniz KEZER/Yeni Gün İzmir Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İzmir Çamdibi diva evlerinin alt tarafı sanayi ile gündemini koruyor orada bulunan bir çok ailenin konuatlari veya arsaları konutların yapılmadı için büyük inşaat firmalarını bekliyor camdibinin en güzel konumunda şehir merkezi hastaneler denizin manzaras 2 yıl önce

Nezihat Turk

Avatar
Nezihat Türk 7 ay önce

Meriç mah sanat caddesi Selçuk iş merkezi karşısı yatırımcılarını bekliyor İzmir'in en merkezi yeri yetkililer uyuyormu cennetten bir köşe sanayiden kurtulmayı bekliyor

banner182

banner181