'İzmir'de Körfez çevresindeki konutlar bir an önce yıkılmalı'!
Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyledi. Varan, "Özellikle Körfez çevresindeki yapıların bir an önce yıkılması gerekiyor" dedi. İzmir'de son günlerde tartışmalara yol açan riskli konutlarla ilgili bir açıklama yapan Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Kentin yapısal durumu yüzünden konutların yüzde 65'i depreme dayanıksız. İzmir'in yoğun deprem kuşağında yer aldığı ortada. Dolayısıyla kentsel dönüşümde acele etmeliyiz" diye konuştu.

"CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ"
Risk altındaki konutların genellikle Körfez çevresinde bulunduğunu belirten Varan, "Başta Kordon ve Karşıyaka olmak üzere Körfez çevresindeki depreme dayanıksız binaların bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu evler yıkıldıktan sonra, yerine depreme dayanıklı binalar inşa edilmeli" ifadelerini kullandı. Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önümüzdeki yıl İzmir Karabağlar'da dönüşüm hamlesine başlayacağını söyleyerek, "Kentte afetlere dayanıklı 2 bin 500-3 bin konut yapılacak. Biz İl Müdürlüğü olarak bu konutlarla ilgili 22 konferans gerçekleştirdik, bilgilendirme toplantıları yaptık. Depreme dayanıksız yapı kalmaması için canla başla çalışacağız" dedi.

Yeniasır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181