İzmir'de riskli ilan edilen 6 ilçe hangisi?
Ege'nin incisi İzmir'de çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'de 918.16 hektarlık alanı deprem açısından riskli olarak ilan etti.

İzmir'in 6 ilçesini kapsayan bölge için 'Acil yıkılması gerekli' çağrısında bulunan Bakanlığa göre Karabağlar, Menemen, Narlıdere, Buca, Karşıyaka ve Kemalpaşa ilçeleri 1. dereceden deprem bölgesinde yer alıyor. Söz konusu 6 ilçede yer alan 33 mahallede yaklaşık 35 bin 836 binanın yıkılması planlanıyor. Binaların yaş ortalamasının 25 olduğu bölgede kaçak yapılaşma oranı ise yüzde 60 ila 65 aralığında.

Toplam 97 bin 950 kişinin yaşadığı bilinen riskli bölgede kentsel dönüşüm uygulamaları devam ediyor. Bu uygulamalar kapsamında; Karabağlar ilçesinde 540 hektar, Menemen'de 62 hektar, Narlıdere'de 43 hektar, Buca'da 191 hektar, Karşıyaka'da 2.59 hektar, Kemalpaşa'da ise 79.57 hektarlık alan riskli alan olarak kabul edildi. Ayrıca ilgili belediyeler de 305.47 hektarlık alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak ilan etti.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181