İzmir'in satış fiyatı en çok artan 10 ilçesi!
FORBES Türkiye'nin sekizinci kez yayınladığı "Emlak Raporu" bu yıl çok daha kapsamlı. Önceki yıllarda sadece yedi kentteki metrekare satış ve kira değerleri analiz edilirken bu sene Türkiye'de büyükşehir statüsündeki 30 kentin tamamı mahalle mahalle mercek altında. Raporda, İş Bankası'nın desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan "REIDIN Emlak Endeks"i oluşturan reel fiyatlar kullanılıyor. Bu rapor kapsamında İzmir'de satış fiyatı en çok artan ilçeler;

İzmir'de 2015'in ilk altı ayında 39 bin konut satılmıştı. 2016'nın ilk yarısındaki satış miktarı da yine aynı oldu. Aynı dönemlerde Ankara ve istanbul'da satılan konut sayısının az da olsa gerilediğini düşündüğümüzde bu, İzmir için iyi bir gösterge. Aynı çıkarımı fiyatlar üzerinden yapmak da mümkün. Geçen yıl kentteki emlak fiyatları sadece yüzde 12,3 oranında yükselmişti. Haziran 2015-Haziran 2016 döneminde ise emlak fiyatlarındaki artış oranı yüzde 22,8'i buldu. 



Satış Değeri En Çok Artan 10 İlçe
İzmir'in araştırmaya dahil edilen 23 ilçesinin tamamında emlak fiyatları yüzde 17 ile yüzde 31,2 aralığında yükseldi. Emlak yatırımcısına en büyük getiriyi Seferihisar sağladı. 



Satış Değeri En Yüksek 10 Mahalle
Bu yıl İzmir'de iki mahallede metrekare satış fiyatları 4 bin liranın üzerine çıktı: Kentin, lüks konut projelerinin yükseldiği Mavişehir ve Yenikale. 

Forbes Türkiye Dergisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181