İzmir'in dev projeleri kentin yıldızını parlatmaya devam ediyor!
Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelere yepyeni bir görünüm kazandırırken, arsa ve konut fiyatlarını yükseltiyor. Sektör temsilcileri, "Kentin çehresini değiştirecek projelerle birlikte yatırımcı da kazanacak" dedi. İzmir'de hayata geçirilecek dev projeler, kentin yıldızını parlatmaya devam ediyor. Balçova'da tüp geçit ile İstinyepark, Çiğli'de Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampüsü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını yükseltti. Sektör temsilcileri, önümüzdeki dönemde İzmir genelinde konut ve arsa fiyatlarında yüzde 15'lik bir fiyat artışı da öngörüyor. Artan maliyetleri ve talep oranında arsa üretilemeyişini fiyat artışlarındaki en büyük etken olarak gösteren inşaatçılar, yatırım yapmak isteyenlerin Ekim sonuna kadar alımda bulunmalarını da tavsiye ediyor.

YÜZDE 100 ARTIŞ
Özellikle İstanbulluların İzmir'e yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan sektör temsilcileri, İzmir'in önümüzdeki - 1,5 yıl içinde konut fiyatlarında İstanbul'u yakalayacağını da vurguladı. Özellikle Balçova'da tüp geçit, İstinyepark projeleri, Karşıyaka Çiğli bölgesinde Çandarlı Otoyolu'nun uzatılması, Bayraklı'da şehir hastanesi kampusü projeleri bu bölgelerdeki arsa ve konut fiyatlarını arttırdı.

FAİZLER DÜŞEBİLİR
Son iki yıl içinde Balçova'da metrekare fiyatları 1500 liradan 2500 liraya, Karşıyaka'da 2 bin liradan 3 bin liraya, Bayraklı da ise bin liradan 1500 liraya yükseldi. Yetkililer bu projelerin hayata geçmesiyle metrekare fiyatlarının yüzde 100 artabileceğini söyledi. İzmir-Çandarlı Otoyolu'nun Çandarlı'ya kadar olan bölümünün inşaatına başlanması da Karşıyaka, Çiğli, Ulukent Menemen, Aliağa'da fiyatları yüzde 50 yükseltti. Bayraklı'da Türkerler Holding tarafından projelendirilen şehir hastanesi kampüsü inşaatı da bölgeyi hareketlendirdi. Uzmanlar Balçova tüp geçit ve İstinyepark projeleri nedeniyle emlak yatırımı açısından en gözde bölgelerden biri haline geldiğini, bölgede metrekare fiyatları bin 250 liralardan 2 bin 500 liralara kadar çıktığını belirtti. Bu projelerin hayata geçmesiyle 5 bin liraları görmenin hayal olmadığını belirten uzmanlar kredi faizlerini düşmesini beklendiğini, bununla birlikte piyasaların uçacağını kaydetti.

Kadir Kemaloğlu / Yeni Asır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181