İzmir'in kuzey aksında arsa fiyatları uçuşa geçti!
Düne kadar yaşam için zoraki gidilen bir bölge olan izmir'in kuzey aksında yapı değişti. Son dönemde birçok projeye ev sahipliği yapan Menemen'de arsa fiyatları yüzde 200 arttı, İzmir'in kuzeye doğru büyümesiyle birlikte arsa fiyatları da uçuşa geçti. Kentte son yıllarda gerçekleşmiş ve gerçekleşecek bütün büyük sanayi ve ticaret projelerinin bu sahada yer aldığına dikkat çeken uzmanlar, Foça, Dikili, Çandarlı ve Ayvalık gibi turizm merkezlerindeki gelişmenin ise bölgenin değerine büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

FİYATLAR YÜKSELİŞTE
Bu gelişimin merkezinde bulunan Çiğli, Karşıyaka, Ulukent ve Menemen'de olağanüstü bir değişimin söz konusu olduğunu belirten uzmanlar, bu nedenle uzun yıllar sürecek bir değer artışının başlangıcında bulunulduğunu belirttiler.

Kuzey aksının eskiden zoraki gidilen bir bölge olduğuna dikkat çeken gayrimenkul danışmanları, "Şimdi yapı değişti. Artık bu aks tercih edilen bir bölge konumuna geldi. Uzak diye karşılık görmüyordu. Ama ulaşım altyapısının gelişimiyle birlikte insanlar evini satıyor, üzerine de para koyup bu bölgeden ev alıyor. Bu hareketlilik arsa fiyatlarına da yansıdı. Menemen özelinde arsa fiyatları son dönemde yüzde 200 artış gösterdi" dediler.

AMORTİ İMKANI VAR
İzmir'de 15 yılda kendini amorti eden projeler bulunduğunu ve bunun yatırımcılar için ciddi bir avantaj olduğunu kaydeden gayrimenkul danışmanları, "Yeni gelişen bölgelerde yatırıma dönük 1 + 1 projelerde 12 yıla kadar amorti imkanı var. Konut anlamında Çiğli, Menemen ve Aliağa hattı tercih ediliyor. Çünkü eğitim ve büyük sanayi alanları da burada yoğunlaştı. Sanayi ticaret ve ulaşım olanaklarının artmasıyla gelişim bu yöne kaydı, izmir, ağırlıklı olarak kuzey bölgesine doğru büyüyor. Diğer yönlerdeki bölgeler geniş tarım ve ormanlık alanlara sahip olduğu için o kısımların imarlaşması çok mümkün değil. Özellikle merkezde kentsel dönüşüm yaşanıyor. Yeni kent merkezi tabir edilen Bayraklı'da ise iş merkezleri ve yüksek yapılara yatırımlar yapılıyor" dediler.

SAYI ARTACAK
Kuzey aksında Ulukent ve Seyrekteki projelerin ardından Menemen'de de önemli projelerin hayata geçtiğini belirten uzmanlar, İzmir'in kuzey akşındaki konutların kira gelirleriyle kendini 15 yılda amorti edebildiğini ve yatırımcılara büyük avantaj sağladığını söyledi. İstanbul'da kent merkezindeki bir kiralık evin kendini 20-25 yılda amorti edebildiğini belirten sektör temsilcileri, İzmir'deki konut ve kira getiri dengesinin bu rakamın çok altında olduğunu, bu nedenle de tercih edildiğini kaydetti.

Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181