Kadıköy'e kentsel dönüşüm değer katıyor!
Haydarpaşa, Fenerbahçe, Kalamışla başlayıp, sahilin bir adım ötesinde Bağdat Caddesi, Çiftehavuzlar, Kozyatağı ile İstanbul Anadolu yakasının gözde ilçesi Kadıköy Belediyesi, ard arda gerçekleşen yerinde dönüşüm ile değerine değer katıyor. 30 binin üzerinde konut stokunun yer aldığı ilçenin en popüler semtlerinden Kozyatağı'nın değeri son beş yılda yüzde 61 arttı. Markalı konut üreticilerinin projeleriyle ard arda konumlandığı Kadıköy'ün bu gözde semtinin sahile ve bağlantı yollarına yakın olması bölgenin gelişiminde önemli rol oynuyor.

BÜYÜK DAİRELER VAR
2014'te yüzde 17,2015'te yüzde 24 ve 2016'da yüzde 10 değerlenerek yatırımcısının yüzünü güldüren Kozyatağı'nda hızlı değişim, gayrimenkul cephesinde Anadolu yakasındaki hareketliliğin artmasına neden oldu. Konut geliştiricileri için de çekim merkezine dönüşen Atatürk ve İnönü caddelerindeki yeni projeler alıcılarını bekliyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Şeyma Şehirli; "Bölge konut üreticileri için bir çekim merkezi haline geldi. Özellikle Atatürk Caddesi ve İnönü Caddesi öne çıkarken konut fiyatlarının değişiminde bu iki cadde baz almıyor. Yaşam merkezli yüksek katlı ve site tarzında yapılanmaların hâkim olduğu semtte, konutlar orta ve orta-üst gelir grubuna hitap ediyor. Projelerde 3+1 ve 4+1 tipi daireler öne çıkıyor."

FİYATLARI ETKİLİYOR
TGM TREND Gayrimenkul & Yatırım Genel Müdürü Hakan Erilkun; "Bölgede emlak değerlerini belirleyen üç nokta var; bunlardan birincisi Atatürk Bulvarı ikincisi ise İnönü Bulvarı, üçüncüsü ise Bayar Caddesi. Bölgede satılık konutlarda metrekare fiyatı 9.000 TL. Elbette prestijli noktalara yaklaştıkça konutun yaşı ve büyüklüğünün de etkisiyle fiyatlar 11.500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Kira fiyatları ise metrekare başına 19 TL'den başlıyor. (100 metrekare büyüklüğünde bir daire baz alınmıştır.)"

FİYATLAR NASIL?
Markalı konutlarda metrekare fiyatlarının 6 bin -10 bin lira aralığında değiştiği Kozyatağı'nda son dönemde üretilen lüks konutlarda bu rakamlar 16 bin liraya kadar yükseliyor. Yeni lüks dairelerde fiyatlar 600 bin lira seviyesinden başlıyor. (60 m2) Öte yandan yeni ulaşım projelerinin mevcutlara entegre edilmesiyle nitelikli gayrimenkullerdeki fiyat artışının devam edileceği öngörülüyor. 2015 ve 2016 yıllarında yıl bazında yüzde 19 değer kazanan bu bölgede ticari emlak çok kıymetli durumda.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181