Kağıthane'de son 5 yılda konut fiyatları yüzde 87 arttı!
Kağıthane, merkezi konumu ve ulaşım rahatlığı ve markalı konut projeleriyle çalışan nüfusun yeni odağı haline geldi. Şehir içinde en çok göç alan ilçede 2007'de başlayan kentsel dönüşüm faaliyetleri son birkaç yılda hız kazandı. Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli'nin açılması, yapımı devam eden metrohattı, dere ıslahı çalışmalarının yanı sıra ana arterlere ulaşım sağlayan çevre yollarının sayılarının artırılmasıyla Kağıthane, özellikle çalışan kesimin büyük ilgisini çekti.

NİTELİKLİ KONUT ARTTI
Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, birkaç yıl önce Kağıthane'deki projelerin orta sınıfa hitap ettiğini belirterek, "Bölgeye yapılan Seyrantepe metrosunun ve tünel inşaatının etkisiyle ilçedeki nitelikli konutların sayısı arttı. Maslak'a yakınlığıyla bilinen Kağıthane'de ulaşım imkânlarının çeşitlenmesi ile birlikte bölge orta-üst gelir grubu tarafından rağbet görmeye başladı" diye konuştu.

METREKARESİ 12 BİN LİRA
Kağıthane'deki markalı konutlarda metrekare fiyatlarının 4 bin ila 9 bin lira arasında değiştiğini belirten Yazıcı, bazı projelerde dairelerin şerefiyelerine göre rakamın 12 bin liraya çıkabildiğini bildirdi. Bölgede en çok 2+1, 1+1 ve 3+1 konut tipinin üretildiğini ifade eden Yazıcı, bölgede fiyatların yıllar içindeki gelişimi hakkında şunları söyledi: "2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu'na göre, Kağıthane'de 2013'te yüzde 32, 2014'te yüzde 11, 2015'te yüzde 24 ve geçen yıl yüzde 3 fiyat artışı yaşandı. Son beş yıla bakıldığında konut fiyatlarının yüzde 87 arttığı görülüyor. Bileşik değer yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 17. Kağıthane bu oranlarla İstanbul'daki 34 ilçe içerisinde 17'nci sırada yer alıyor."

Artış devam edecek
Kağıthane, İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprü bağlantı yolları arasında yer alıyor. İlçe işyerlerine yakın bir bölge konumunda ayrıca son yıllarda tamamlanan tünel bağlantıları ile Taksim'e ulaşım süresi de çok kısaldı. Endeksa CEO'su Görkem Öğüt, 2018'de tamamlanması planlanan Mahmutbey- Mecidiyeköy metro hattı ile de İstanbul'un pek çok ilçesine ulaşımın daha da kolaylaşacağının altını çizerek, "Konut fiyatlarında son 3 yılda önemli artış görülüyor. Bu artış trendi devam edecek" şeklinde konuştu.

19 yılda kendini amorti ediyor
Endeksa.com verilerine göre Kağıthane'de ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 625 TL, ortalama konut fiyatı 360 bin TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl. Kağıthane'de 1+1'den 5+1'e kadar pek çok konut tipi bulunuyor. Fiyatlar ise 255 bin TL ile 540 bin TL arasında değişiyor.

Göktürk'e havalimanı dopingi
Yeşil çevresi ve orta ve üst düzey gelir grubunun tercih ettiği konut projeleri ile öne çıkan Göktürk'te İstanbul Yeni Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yakınlığı sebebiyle konut fiyatları son 3 yılda arttı. Gayrettepe-Kemerburgaz metro hattıyla ulaşımın kolaylaşması fiyat artışında önemli bir etken. Endeksa.com verilerine göre Göktürk'te ortalama konut metrekare satış fiyatı 7.275 TL, ortalama konut fiyatı 1.130.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 28 yıl. 1+1'den 6+1'e kadar değişen konut tiplerinde fiyatlar 550.000 TL ile 4 milyon TL arasında değişiklik gösteriyor.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181