Kartal konut projesi sayısıyla 3. sırada!
Epos Gayrimenkul Kurucu Ortağı Neşecan Çekici, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri haline gelen Kartal'ı mercek altına aldı. ilçenin mevcut durumunu ve potansiyelini ortaya koyan araştırmaya göre kentsel dönüşüm çalışmaları, Kadıköy-Kartal metrosu ve Adliye Sarayı gibi yatırımlar ile ticaret alanlarının yoğunlaşması Kartal'ı ön plana çıkardı. Bu gelişmelerle birlikte ilçede fiyatlar istikrarlı bir şekilde yükseldi.

Yatırımcıya fırsat sunuyor

İlçenin deniz ulaşımı ve havalimanına yakınlığı, önemli gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi, imalat ve sanayi bölgelerine yakın olması, boş alanların ve kullanılabilir arsa stoğunun bulunması, sanayi ve konut alanlarında dönüşümün başlamış olması en büyük avantajı olarak gösteriliyor. Bunun yanı sıra yeni raylı sistem projeleri, dönüşümle birlikte çevrenin ve yaşayan kitlenin değişmesiyle yeni geliştirilen projelerle birlikte çekiciliğinin artması Kartal'ın yatırımcılara sunduğu fırsat olarak gösteriliyor.

Markalı proje merkezi

Araştırmaya göre Kartal İstanbul'da proje yapılan ilçeler arasında en önlerde yer alıyor. 529 konut projesinin bulunduğu istanbul'da Kartal 32 proje sayısıyla Kadıköy ve Esenyurt'un ardından 3. sırada yer alıyor. Bu 32 projede yaklaşık 8 bin 500 konuta ev sahipliği yapacak olan Kartal, planlanan projeler düşünüldüğünde binlerce konutun daha başlayacağı bir bölge olarak öne çıkıyor.

Fiyatlar değişken

Kartal konut fiyatları açısından geniş bir aralık sunuyor. Yeni projelerde metrekare fiyatlarının 3 bin 900 liradan başladığı bölgede en yüksek rakam 13 bin liraya kadar çıkıyor. Bu da Kartal'ı geniş bir yelpaze için tercih edilebilir bir lokasyon haline getiriyor.

Yoğunluk fazla değil

Kartal proje sayısı olarak 3. sırada yer alsa da konut sayısı olarak ise Esenyur Başakşehir, Kadıköy, Beylikdüzü ve Sarıyer'in ardından 6. sırada yer alıyor. Bölgenin hafif eğimli bir coğrafyaya sahip olması kesintisiz bir Adalar ve deniz manzarası sunuyor. 


Posta Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181