Kemerburgaz-Göktürk'te konut fiyatları 5 yılda yüzde 193 arttı!
Kemerburgaz-Göktürk bölgesi, yeşil çevresi ve İstanbul’a göre temiz havası, çevre düzenlemesi yapılmış estetik yapılarıyla villa kent görünümünde büyüyor. İçinde her türlü sosyal tesisi, spor alanları, binicilik ve golf sahaları bulunan Kemer Country ve benzeri yerleşimler bu bölgede büyük bir hızla çoğalıyor. Önemli bölümü Mimar Sinan eseri olan ve çoğu hâlâ ayakta kalan su kemerleri Kemerburgaz’ın kimliğini güçlendiriyor.

Metro geliyor
Eva Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Şeyma Şehirli, bölgede konut piyasasına ilişkin şu bilgileri verdi: “Bölgedeki konut projelerine bakıldığında fiyatların yaklaşık 4 bin ile 19 bin lira aralığında değiştiği görülüyor. 2016 yılında ağırlıklı bölge ortalaması 11 bin 900 lira olarak tespit edildi. Buna ek olarak, bölgede yer alan daireler ve villalar arasında geçen yıl görülen fiyat farklılıkları ortadan kalktı. Ancak bölgedeki prestijli firmalara ait olan marka projeler ve daire-villa fiyatları arasında farklılıklar olduğu tespit ediliyor. Kemerburgaz-Göktürk bölgesindeki projeler, konum itibari ve birim fiyatları göz önünde bulundurulduğunda orta-üst ve üst seviye gelir grubuna yönelik.”

2019 yılı ve sonrasında inşa edilmesi planlanan Gayrettepe-Kemerburgaz 3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı sayesinde Kemerburgaz’dan 3. havalimanına ulaşımın kolaylaşacağını ifade eden Şehirli, “32 kilometre uzunluğunda olacak hat sayesinde, bölge şehir merkezine ve ana ulaşım arterlerine yakınlaşacağından dolayı, hat tamamlandığında bölgeye olan talep artacak, konut fiyatlarında yukarı yönlü bir eğilim söz konusu olacak” dedi.

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık’ın 2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporu’na göre, bu bölge 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 37, 2014 yılında yüzde 39, 2015 yılında yüzde 44 ve 2016 yılında yüzde 7 değer kazandı. Son dört yıla bileşik olarak bakıldığında, konut fiyatlarının yüzde 193 arttığı bir bölge olarak İstanbul’da 34 bölge içinde birinci sırada yer alıyor.

Yeni konut ihtiyacı var
Şeyma Şehirli, ulaşım bağlantılarının gelişmesi ve erişilebilirliğin artması ile bölgede önceki yıllara benzer değer artışlarının yaşanacağını belirterek, “2017 yılı ve sonrasında özellikle yeni konut ihtiyacı devam edecek, bu yüzden erişilebilir fiyatta konut geliştirilebilen bölgelerde üreticiler satışlarında zorlanmayacak, ancak metrekare fiyatı 6 bin lira üzerinde konutlarda alıcı daha temkinli olacaktır. Bu nedenle birim değeri 6 bin lira ve üstü konutlarda yıl genelinde fiyatlarda belirgin artış olmayacağı öngörülüyor” diye konuştu.

Yatırımcıyı çeken özellikler
1- Kent merkezine yakın oluşu, hem de kent merkezinin kargaşasından ve trafiğinden arınmış olması.
2- İstanbul’a yapılan 3’üncü havaalanına yakın olması
3- Deprem bakımından güvenli bir bölge olması.
4- Bahçeli ve sosyal donatıları olan, ulaşım bağlantıları gelişmiş çeşitli konut imkanları sunması. 
3. köprü etkisi
3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havaalanı yatırımları ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İstanbul, emlak sektörünün en çok kazandıran ili olmayı sürdürecek. Bu projeler dolayısıyla İstanbul’da özellikle Hadımköy, Kemerburgaz, Çatalca, Polonezköy ve Beykoz’un yanı sıra Arnavutköy, Sarıyer, Bahçeköy, Uskumruköy, Riva, Alemdağ ve Sancaktepe bölgelerine olan talep artacak. Kemerburgaz Bölgesi de 3. Köprü ve 3. havalimanının tamamlanmasından sonra gelişim gösterecek bölgelerden biri olarak saptanıyor.

31 firma rekabet ediyor
Bölgede markalı konut piyasasının aktif olarak 2006 yılında gelişmeye başladığını anlatan Şeyma Şehirli, “10 yıldır yaklaşık 31 farklı firma rekabet ediyor. Bölgede 9 proje üzerinden tip dağılımı analizi sonucunda bölgede en çok 3+1, sonrasında ise 2+1 ve 1+1 konut tipinin üretildiği görülüyor” diye konuştu.

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181