Kentsel dönüşümle Kartal değerlendi!
Bölgede evlerin ortalama metrekare fiyatları 2014'te 4 bin 595 liraydı. 2015'te bu fiyat 5 bin 252 liraya çıktı. Yani Kartal'da evler 1 yılda yüzde 14 değerlenmiş oldu. Bu hızlı yükselişin birçok nedeni bulunuyor. Kartal'ın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinden sonra hareketliliği de arttı. Bölgeye yapılan kamu yatırımları ile canlılık yükseldi. Daha çok eski yapıların olduğu Kartal'da son yıllarda özellikle metroya yakın Soğanlık gibi bölgelerde markalı evlerin sayısı arttı.

Dönüşümle hareketlendi, markalı evler çoğaldı
Son birkaç yılda bölgede markalı evlerin sayısı artarken, ofis projeleri de çoğaldı. Kadıköy-Kartal metrosu ve Adalet Sarayı bölgenin değerlenmesini etkiledi. Uzmanlara göre, KadıköyPendik arasındaki sahil yolunun açılması da nedenler arasında. Sahil yolu ile kıyı kesiminde yerleşim arttı. Nitekim dönüşümle yeni evlerin sayısı da çoğalacak. EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Uzmanı Emir Sezgin, "2014'te Kartal'da markalı konut sayısı 46 iken, 2015'te bu sayı 64'e yükseldi. Bölgede konut sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 35 arttı" dedi.

İstabul'daki ofislerin %5'i artık Kartal'da
Kartal-Maltepe hattında yaklaşık 258 bin metrekarelik ofis stoğu bulunuyor. Ofislerin yüzde 74'ü A sınıfı. İstanbul genelindeki ofis stokunun yaklaşık yüzde 5'i Kartal'da. D-100 karayoluna yakın ofisler daha çok talep görüyor. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181