'Konut satışlarında en hızlı yükseliş İzmir'de yaşanacak'!
İstanbul- İzmir, Ankara- İzmir Otoyol projeleri ve Ankara- izmir Hızlı Tren Hattı'nın, izmir'i bir cazibe merkezi haline getireceğini belirten Necip Nasır, "Gelecek 10 yılda İzmir'de, konut ve inşaat sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Konut açısından en büyük talep İzmir'de olacak. Bu talep doğrultusunda İzmir'in bir an önce planlanması gerekiyor. Fakat ortada henüz bir plan yok. Arsa üretilemiyor. Bu da konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde ciddi oranda artacağının habercisi. Bundan dolayı konut sahibi olmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarında fayda var." dedi.

PLANLAMA ŞART
Nasır İzmir'deki sağlıklı bina stokunun, yalnızca yüzde 15 düzeyinde olduğu bilgisini de veren MÜFED Başkanı Nasır, deprem gerçeğiyle yüz yüze olan İzmir'de fay hatlarının da göz önüne alınarak kentsel dönüşümün ada bazlı planlamayla tamamlanması gerektiğini dile getirdi. "Sağlıklı konutlarda yaşamak her vatandaşın en doğal hakkıdır" diyen Nasır, "Planlama olmayınca yatırım yapılamıyor. Bir hedefiniz olmazsa, rüzgar nereden eserse oraya gidersiniz. Bu nedenle kentin tarihi ve doğal dokusunu kapsayan 50 yıllık bir projeksiyonla planlama yapılmalı. Master planlar tamamlanırsa, yatırıma da nereye proje yapacağını bilerek gelecek. Var olmayan arsayı da üretebileceğiz. Müteahhitler olarak, 3 - 4 bin kalem malzemeyle inşaat yapıyoruz. Yeni yatırımlarla, hem ekonomi canlanacak, hem de işsizlik azalacak" diye konuştu.

9 Eylül İzmir Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181