Konut yatırımında neden Basın Ekspres?
İstanbul'un ikinci Maslak'ı olarak kabul edilen Basın Ekspres, E-5 ve TEM yolları arasında kalması ve ulaşımın dört yeni metro hattı ile genişletilmesinin ardından hem konut hem de ofis projelerinin ilgi odağı haline geldi. Sadece inşa edilen projeler anlamında değil arsa olarak da değerli bir bölge olan Basın Ekspres bölgesine neden konut yatırımı yapılmalı sorusunu sizler için cevapladık.

Konut yatırımında neden Basın Ekspres?
Yüksek arsa stoğuna sahip Basın Ekspres İstanbul'un değerlenen bölgelerinin başında geliyor. Bölgenin ulaşım projeleri ile gün geçtikçe merkezileştiğini de söyleyebiliriz. İstanbul'un en büyük sorununu ulaşım olarak varsayar isek; ulaşım projeleri ile öne çıkan bölgede yaşamın kolaylaştığı sonucuna varılabilir. Bu anlamda hem değerlenen hem de yaşamınızı kolaylaştırmaya aday Basın Ekspres bölgesinin konut yatırımlarınız için doğru adres olduğu tespitinde bulunabiliriz.

Atatürk Havalimanı'na ve CNR Fuar Merkezi'ne yakınlığı ile dikkat çeken bölgede, şirketlerin yoğun talebi sebebiyle çok sayıda otel de bulunuyor. Üçüncü Havalimanı'nın devreye alınmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı'nın kaldırılacak olmasına rağmen hala yatırımların cazibe merkezi olmaya devam etmesi öngörülen Basın Ekspres'te gayrimenkulünüz gün geçtikçe değerlenecek. Peki Basın Ekspres ofis yatırımı için de doğru adres mi?

Basın Ekspres ofis yatırımı için doğru adres mi?
Kağıthane, Ümraniye, Ataşehir Finans Merkezi'ne rakip olarak gösterilen Basın Ekspres Yolu'na sahip bölgede, fiyatlar bu semtlere göre daha uygun olduğu için yeni ofis yatırımcılarının ilgisini çekiyor. Ayrıca Basın Ekspres Yolu İstanbul'un ikincil ofis bölgesi şeklinde de tanımlanıyor.  

Araç sirkülasyonun oldukça yoğun olması sebebi ile ticari alanların ilgisini çeken bölge ofisini taşımak isteyenlerin gözdesi durumunda. Nitelikli projelerin her geçen gün arttığı bölgede yakın zamana kadar bulunan üretim tesislerinin taşınması da ofis sayısını arttırdı diyebiliriz. Ofis kiralarının aylık aylık metrekare başına 10 ila 15 dolar arasında seyrettiği bölgede zaman zaman metrekare kira fiyatı 20 doları da bulabiliyor.

Kentsel dönüşüm anlamında da çalışmaların olması ise bölgede bina kalitesinin artması ve bölgenin depreme dayanıklı hale gelmesi anlamına geliyor.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181