Konut yatırımında neden Esenyurt?
Konut satış trafiğinde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan İstanbul’un Esenyurt ilçesinde rekabet kızışıyor. Tapu işlemlerinin en çok gerçekleştiği ilçedeki yeni projelerde yer alan dairelerin metrekaresi 3 bin 200 liradan başlıyor. Kira değerlerinin ulaşım yatırımlarına bağlı olarak günden güne yükselmesi yatırımcıların yüksek prim elde etmesinin kapısını açıyor. 

MARKALI KONUT PROJELERİ 
İlçenin Beylikdüzü ile sınırı olan mahallelerindeki konut değer artışları yıllık ortalamanın üzerinde seyrederken, Emlak Konut GYO’nun 2010 yılında ‘Mıknatıs Kent’ olarak ilan ettiği Hoşdere mevkiinin güneyinde yer alan  markalı konut projeleri de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bölgedeki gelişime öncülük eden Özyurtlar İnşaat’ın ilçenin farklı mahallelerinde geliştirdiği her keseye hitap eden konut projeleri büyük ilgi görüyor. İşyerleri, sağlık kompleksleri, eğitim alanları ve sosyal donatılarıyla öne çıkan projelerin otoban, yeni havalimanı ve muhtemel Kanal İstanbul güzergahına yakın olması Esenyurt’taki potansiyelin devam edeceğinin önemli işaretleri olarak görülüyor. 

BAHÇEKENT'LE ZENGİNLEŞTİ 
İstanbul’un Avrupa Yakası’na kurulan 1 milyon nüfuslu Yenişehir’in bir parçası olan Bahçekent, ESENYURT’un yeni gözdesi olarak dikkat çekiyor. TEM otoyoluna yakınlığı, Bahçeşehir markasıyla bütünleşebilecek konumu ve temiz havası dikkat çeken Hoşdere bölgesindeki projeler Esenyurt’un marka değerine de olumlu etki yapıyor. Ard arda inşa edilen bloklar, işyerleri, sağlık tesisleri, eğitim alanları ve sosyal donatılar hem oturum hem de yatırım niyeti olanları bu bölgeye çekmiş durumda. 

160 BİN METREKARELİK HAYAT PARK 
İnsan ve doğa dengesini koruyan yapısıyla öne çıkan bölge, Emlak Konut GYO tarafından yapılacak olan dev şehir parkı Hayat Park’la da nefes alacak. 160 bin metrekarelik alana kurulan Hayat Park’ın üç tarafı sularla çevrili olup cami, biyolojik gölet, çim amfi, yamaç terasları, çok amaçlı yeşil alan, tema tik bahçeler, piknik ve spor alanlarıyla zenginleştirildi. Sur Yapı’nın Semt, Cihan inşaat’ın Avrupark, Akzirve’nin Strada, Özyurtlar İnşaat’ın NLive Bahçeşehir, Dağ Mühendislik imzalı TUAL Bahçekent projesi ise Hayat Park’ın hemen yanında yer alıyor. Bu şirketler önümüzdeki günlerde projelerinin y eni etaplarına da start verecek. 

Önde Gelen Projeler 
- Özyurtlar: NCadde Agora, NLogo İstanbul, NCadde Hayat, Ödül İstanbul, Meydan Ardıçlı 
- Babacan Yapı : CrownDeLuxe Bahçeşehir – Palace- Premium 
- Emlak Konut GYO- Be/Ma: Göl Panorama 
- Emlak Konut GYO: Bahçekent 1 
- Emlak Konut GYO – İZKA/ Sıtar/    :Bahçekent Flora 
- Emlak Konut GYO – Cihan İnşaat: Avrupark 
- Dumankaya İnşaat: Modern Vadi projeleri 
- Garanti Koza: Ak Koza - Koza Park 
- Sur Yapı: SEMT 
- Gül Yapı&Çebi: Gül Park Yaşam 
- İnanlar İnşaat: Terrace Mix 

Esenyurt’ta kimler ne yapıyor? 
-Dünyanın en iyi 250 müteahhit firması arasında yer alan Makyol İnşaat Makyol  Beylikdüzü Yaşam projesinin ardından ikinci konut projesi Santral’i Bahçeşehir – Esenkent’teki arazisinde inşa etti. 
- Garanti Koza Holding, kurduğu Koza Mahallesindeki dev projeleriyle Arap ve Avrupalı yatırımcıları İstanbul’a çekmeyi başardı. 
- Yönetimi TMSF’de olan Dumankaya İnşaat tarafından 2010 yılında projelendirilen Modern Vadi projesinin kulelerden oluşan son etapları önümüzdeki aylarda inşa edilmeye başlanacak. 
- Özyurtlar İnşaat imzasıyla bölgede inşa edilen 15 bini aşkın konuta Bahçeşehir’in göbeğinde butik bir proje daha eklendi.  Tek bloklu NLive Bahçeşehir kısa sürede sahiplerini buldu. 
-Sektörde yabancı sermaye akışına önderlik eden şirketlerden Akzirve Gayrimenkul, yıllar önce satın aldığı arazi üzerinde 2 bin 500 konutluk Strada projesinin ikinci etabına Esenyurt sınırları içerisinde hayat verecek. 
-Bölgede daha önce Hadımköy Konutlarını inşa eden Kiptaş, yeni konut projeleri için yine aynı bölgede hazırlıklar yapıyor. 
-Her semtte bir proje geliştirmeyi geleneksel hale getiren Sur Yapı da SEMT projesi ile mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor. 
-Esenyurt’ta markalı konut projeleri geliştiren şirketler arasında yer alan Babacan Yapı, Gül Yapı, Gül İnşaat,  Karden İnşaat da yeni dönemde aynı ilçede projeler geliştirmeyi hedefliyor. 

Esenyurt’un en yenisi: Meydan ardıçlı
Yüksek prim potansiyelinin olduğu Esenyurt’ta bugüne kadar 15 bin konutta 60 bin kişinin yaşamasında rol alan Özyurtlar İnşaat, bölgenin değerini ilk keşfeden şirket olarak sadece bu ilçeye odaklandı. 2011 yılında metrekaresi 1.200 – 1,500 liradan satışa çıkardıkları konutlarla orta gelir grubunun ev sahibi olmasına vesile olduklarını söyleyen Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, inşa ettikleri nitelikli konutlara yenilerini ekleyeceklerini kaydetti. Projelerinde daha yapım aşamasındayken kazanmak isteyen herkesi lansman indiriminden yararlanmaya davet eden Özyurt, projenin içinde yer alan metronun Ardıçlı İstasyonu’yla ulaşım sorununu kökten çözdüğünü ifade etti. Özyurt, bölgenin iş ve sosyal yaşamı bir arada sürdürmeye olanak sağladığını kaydetti. Projede imzası olan Bahaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır da “Meydan Ardıçlı’nın kalbi olarak görülen meydanlar, kamuya açık yapısıyla sosyal hayatı daha da zenginleştirecek” dedi. 

İki meydanlı proje 
545 milyon TL yatırım bedeliyle 67 bin metrekarelik arsa ve 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip olarak yükseklikleri 2 ile 7 kat arasında değişen 27 blok halinde tasarlanan iki meydanlı projede 1.683 daire ve 121 ticari ünite yer alacak. 1+0 - 1+1 - 2+1 - 3,5+1 ve 4,5+1 olmak üzere 5 farklı tip ve büyüklükte inşa edilen konutların metrekare satış fiyatları 3 bin  ile 4 bin lira arasında değişiyor. İlk blokların teslim tarihi ise 2019 olarak açıklandı. 

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181