Konutta amortisman süresi en kısa ilçe Beyoğlu!
İstanbul'da konut değerini "amorti" etme süreleri ilçelere göre değişirken ortalaması en kısa olan ilçeler 10.9 yıl ile Beyoğlu, 11.8 yıl Eyüp ve 13.9 ile yıl Küçükçekmece oldu. Konutun kira geliriyle kendi bedelini en uzun sürede ödediği ilçeler ise 26.1 yıl ile Bakırköy, 26 yıl ile Beşiktaş ve 25.20 yıl ile Beykoz. Gayrimenkul üzerine araştırmalar yapan RElDIN'in raporuna göre, istanbul'da konut amorti süreleri ilçelere göre değişiyor. Amorti sürelerinin kısalığı ilçeler arasında değişiklik gösterirken zaman zaman sıralama da değişebiliyor. İstanbul'un 39 ilçesinden 35'inde amorti süresinin 15 yılın üzerinde olduğu görülüyor. Araştırmayı yorumlayan Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, yatırım için gayrimenkul almayı düşünenlerin ilk baktığı kriterlerden birisinin amorti süresi olduğunu belirterek, "Amorti süresini yatırımın sağladığı kira benzeri gelirlerle kendisini geri ödeme süresi olarak anlatmak mümkündür" dedi.

Boğaz hattı 40-45 yıl
Taş, verilere göre yatırım yapmak isteyenlerin Beyoğlu'nu tercih edebileceğini kaydederek, şehir merkezindeki konutların avantajlarından birisinin de konutun istenildiği zaman satılması olduğunu söyledi. Taş, şu değerlendirmelerde bulundu: "2009 öncesinde 14 ile 17 yıl arasında olan dönüş süreleri bu tarihten itibaren uzadı. Konutların satış fiyatları kiralara göre daha fazla arttı. Bu durum aradaki makasın açılmasına neden oldu. Beşiktaş ve Kadıköy gibi İstanbul'un merkezi ilçelerinde süreler artık 25 yılın üzerinde. Boğaz hattında ise bu süreler artık 40-45 yıla geldi. Bu durumda şehrin dışı kısa sürede değer kazanabilir fakat olası bir sıkıntıda şehrin dışındaki konutlar merkezdeki konutlardan daha çok değer kaybeder."

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181