Küçükçekmece modern mahalle projelerinin adresi oluyor!
E-5 ve E-6 gibi iki önemli ulaşım arterinin geçtiği ve Aksaray ile havaalanı arasındaki metro hattına ev sahipliği yapan Küçükçekmece, İstanbul’un en modern mahalle ve projelerinin adresi olacak. 

21 mahalleli ilçeye Emlak Konut GYO’nun girişimi ile dev bir mahalle kurulacak. Ayrıca önümüzdeki hafta 3 bin 500 konutluk TEMA İstanbul projesinin ikinci etabında satışlara başlanacak.

Sirkeci’den Avrupa’ya uzanacak hızlı tren hattına, deniz ulaşımından hava ulaşıma kadar farklı ulaşım imkânlarına ev sahipliği yapan Küçükçekmece, İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın geçen hafta gündeme getirdiği yeni metro hattı ile yatırımcıların ajandasında yer alı verdi. Nüfusu 1 milyona yaklaşan 21 mahalleli ilçede gerçekleştirilen yerinden dönüşüm ve araziler üzerinde yükselen markalı konut projeleri yeni yaşam alanlarının doğmasını sağlıyor. Sadece iki proje ile toplam 2.5 milyar liralık bir değerin oluşması söz konusu.

2 MİLYARLIK MAHALLE
Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle adıyla duyurduğu Küçükçekmece’deki bir milyon metrekarelik arsasının ikinci etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik ile imzayı attı. Arsa satış karşılığında toplam satış geliri olarak iki milyar lira teklif ile sonuçlanan ihalenin imza töreninde konuşan Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, “Özlenen mahalle yaşamını sunmayı hedeflediğimiz projemizin ilk imzasını atıyoruz hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HUZURUN MERKEZİ OLACAK
“Özlenen mahalle sıcaklığı için bugün ilk imzalarımızı atıyoruz’’ diyen Yetim, şu mesajı verdi: ‘’İnsan ve şehir odaklı yaklaşımla yatay mimarinin hakim olacağı projemiz, bulunduğu bölgeye değer katacak. Bizim Mahalle her yaştan insanın faydalanabileceği sosyal ve kültürel tesislerden tematik çocuk alanlarına, sağlık tesislerinden dini tesislere, kütüphaneden festival alanlarına ayrıca eğitim tesislerinden resmi kurumlara, ata sporları merkezinden kent müzesine, el sanatları merkezinden spor tesislerine kadar birçok faaliyet alanıyla, gece gündüz yaşayan bir mahalle olacak.”

EMLAK KONUT'TAN 9 İHALE
Emlak Konut GYO yönetimi, 2017 hedeflerini açıklarken, bu yıl içinde 10 milyar liralık ihale yapacağını açıklamıştı. Şirket, bugüne kadar gerçekleştirdiği 9 dev ihale ile yaklaşık 13,2 milyar liralık değere ulaştı. Ertan Yetim,son imzaların ardından yaptığı açıklamada, “Atılacak tüm adımları ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Bugün burada atmış olduğumuz imzaların başta ülkemize, kurumumuza ve Dağ Mühendisliğe ayrıca projemizde yaşayacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki hem İstanbul’umuza hem sektöre değer katacak bir yatırım olacak” dedi.

HAYIRLI OLSUN
Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağ da, Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut güvencesiyle gerçekleştireceğimiz projenin ihalesini kazanmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Biz yatırımlarımızda her zaman ülkemize olan güvenimizi öne koyarak hareket ediyoruz. Bu ihaleye ve bundan sonra katılacağımız ihalelerde de bu anlayışla hareket edeceğiz. Bu imzaların her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

2.5 MİLYARLIK DOPİNG
Emlak Konut GYO’nun 1 milyon metrekarelik Bizim Mahalle arazisinin 118 bin 98 m²’lik bölümünü kapsayan 2.etap ihalesini kazanan Dağ Mühendislik arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak iki milyar lira, Emlak Konut payı olarak ise 551 Milyon TL taahhüt etti.

Mesa, Avrupa Konutları, Kantur - Akdaş, Öztaş ortaklığı imzasıyla 4 yıl önce hayata geçirilen Tema İstanbul'un ikinci etabının satış süreci başlıyor. İstanbul'un hızla değer kazanan semtlerinden Halkalı-Ataken t'in yanı başında 3 bin 531 konutu inşa ederek önceki yıl sahiplerine teslim eden ortaklar şimdi de yaklaşık 500 konutluk butik etabın inşasına başlayacak. "En iyi yatırım, oturuma uygun projedir" mottosuyla hareket eden Tema İstanbul ekibi, satış takvimine gelecek hafta gerçekleştireceği lansmanın ardından start verecek.

ULAŞIM AVANTAJI DA VAR
Altyapı projelerine yakın konumuyla öne çıkan Atakent Bölgesi; hızla devam eden Halkalı- Marmaray, Kabataş-Mahmutbey- Halkalı Metrosu ve Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray projeleri ile değerini her geçen gün arttırırken. Tema İstanbul'da bölgenin öne çıkan konut projesi olarak alıcılar tarafından ilgi odağı olmaya devam ediyor. 

Mehmet Canıtatlı / Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181