Mamak Samsun Yolu Bölgesi yatırım bölgesi olacak!
Mamak Belediyesi'nin hizmet binası Samsun Yolu'na taşınıyor. Başkan Mesut Akgül, 'yeni hizmet alanı'nı HT Ankara'ya anlattı. Akgül, "132 dönümü kapsayacak proje, Mamak için dönüm noktası olacak" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte gecekondu siluetinden kurtulan Samsun Yolu'nu cazibe merkezine dönüştürmek isteyen Mamak Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Samsun Yolu'nu, Ankara'nın Manhattan'ı olarak görülen Eskişehir Yolu gibi canlı hale getirmek isteyen Belediye Başkanı Mesut Akgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de destekleriyle belediye hizmet binası, kaymakamlık gibi idari birimleri bu bölgeye taşımak için proje hazırlıklarına başladı.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Akgül, yaklaşık 132 dönümlük alanı kapsayacak proje ile ilgili şunları söyledi: "Belediye hizmet binası, kaymakamlık, Tapu ve Kadastro ile ASKİ Bölge Müdürlüğü gibi birimlerin tamamı burada toplanacak. Büyük bir meydan, cami ve ticaret ofisleri olacak. İnsanların geldikleri zaman bütün işlerini halledebilecekleri bir yer olmasının yanı sıra kaliteli vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istiyoruz. Alana ayrıca, yüzme havuzu ve spor kompleksi yapmak gibi bir düşüncemiz de var. Mevcut belediye binası ve hükümet konağının olduğu yer tam merkezde sıkıştı. Otopark problemleri var ve artık genişleyecek bir alan yok. Dolayısıyla orada her şey düşünülerek, bankalarından kafe restoranlarına, etkinlik yapılacak büyük meydanına, camisine kadar her şeyin düşünüldüğü büyük bir merkez olacak. Hem Selçuklu Mimarisi hem de modern mimariden izler taşıyacak bu alan, Mamak'm yakışır bir cazibe merkezi olacak. Samsun Yolu üzerinde, Boğaziçi Mahallesi'nden başlayıp Doğukent Caddesi ile biten bir alan üzerine kurulacak yani 4 tarafı bulvar ve caddelerle çevrili olacak."

'Samsun Yolu bizi 40'ın üzerinde doğu vilayetine bağlayan bir çıkış kapısıdır' diyen Başkan Mesut Akgül şunları kaydetti: "Şu an şehir merkezleri tamamen dolduğu için Samsun yolu ve civarı bizim için çok önemli bir duruma geldi. Bu proje niye önemli? Eskişehir Yolu, bakanlıklarla aldı başını gitti. Orası ciddi bir çekim merkezi haline geldi. Hayata geçecek olan bu projede meydan, alışveriş merkezi ve yüzme havuzu da olacak. Yani bu tesis başlayan kentsel dönüşümü de tetikleyecek. Bununla birlikte Samsun Yolu'na cepheli olan yerlerdeki ticaret alanları da harekete geçecek. Yani burası ilerleyen dönemde ciddi bir rant bölgesi haline gelecek. Çünkü rantın olmadığı yere maalesef yatırımcı gelmiyor. Dolayısıyla bizim bu hamlemiz bununla ilgiliydi. Bu proje, Mamak için dönüm noktası olacak."

İNŞAATINA 2017'DE BAŞLANACAK
Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in de projeye onay verdiğini belirten Akgül, sözlerine şöyle devam etti: "Melih Bey'in destekleri bizler için çok önemliydi. Projenin birinci ayağı olan 1/5000'lik planları bitti. Bundan sonra da 1/1000'lik planların proje çalışmaları yapılacak. Birkaç farklı mimarlık firmasıyla, farklı çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmaların durumuna göre buranın yapım işi gerçekleşecek. Planlama sürecinde bir sorun çıkmaz, süreç uzamazsa, niyetimiz 2017 yılının bahar aylarında yeni belediye binamızın işaatına başlamak, 2019 yılında da bitirmek." 

Dilvin Kaygusuz/Habertürk Ankara Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181