Sancaktepe'de konutlar değerleniyor!
2016 yılında tamamlanması planlanan Üsküdar-Sancaktepe metrosu ile marmaray, Anadolu Geçit Projesi, metrobüs bağlantılarının sağlanacak olması Sancaktepe'de gayrimenkul fiyatlarında hareketlili artıracak. Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım, Üsküdar-Sancaktepe metrosunun yapımıyla bölgede markalı ve markasız konut projelerinin artacağını, söz konusu gelişmenin gayrimenkulde fiyatların hızlı bir artışa yol açacağını kaydediyor.

"TALEBİN ARTMASI FİYATLARA DA YANSIYACAK"
Mevcut durumda Şile Otobanı üzerindeki araç trafiğinin özellikle işe geliş-gidiş saatlerinde durma noktasına geldiğini ifade eden Yıldırım, metro sayesinde trafiğin oldukça rahatlayacağını belirterek, "3. Köprü'nün ağustos ayında açılacak olmasının da bölgede sadece konut ve işyeri değil, AVM talebinin de artmasına neden olacak. Talebin artması fiyatlara da yansıyacak" dedi.

"MARKALI KONUTUN METREKARESİ 4 BİN TL'DEN BAŞLIYOR"
Atatürk Caddesi bölgesinde yer alan yeni inşa edilmiş site tarzı markalı konutların metrekare satış bedellerinin 4.500-5.500 TL aralığında olduğunu ifade eden Yıldırım, "Markasız, münferiden inşa edilmiş konutların metrekare satış bedelleri 2.500 ile 3.500 TL aralığında. Bölgede yer alan projelere bakıldığında genellikle markalı ve site tarzı inşa edilmiş dairelerin daha çok talep gördüğünü görüyoruz" dedi.

"KÜÇÜK TİP KONUTLAR RAĞBET GÖRÜYOR"
Projeleri tercih edenleri iki gruba ayırmanın doğru olacağını ifade eden Yıldırım, ilk grubun genellikle orta yaşlı, evli ve çocuklu ailelerden oluştuğunu, orta ve orta üst gelir grubunda yer aldıklarını belirterek, bu grubun 3+1, 4+1, bahçe ve çatı dubleks ile villa tarzı yapılaşmaya rağbet gösterdiğini söylüyor. İkinci grubun ise üniversite öğrencilerinden oluştuğunu belirten Yıldırım, öğrencilerin genellikle 1+1 ve 1+0 daireleri kiraladıklarını, dolayısıyla öğrencilere kiraya vermeye yönelik yatırım amaçlı küçük tip konutların rağbet gördüğünü söylüyor.

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181