Sektörün patronları Ege projelerini ve Ege'yi anlattı!
"İzmir'de yaklaşık 5 milyonluk genç ve dinamik bir nüfus var. Nüfusun okur - yazar seviyesi Türkiye ortalamasının üzerinde. İzmir, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük liman şehri. Korunaklı bir körfez etrafında kurulmuş bir limanı var. Türkiye'deki sanayinin yaklaşık yüzde 10'u İzmir'de kurulu. Ilıman bir iklimi var. Ilıman iklim sayesinde burada turizm, tarım ve hayvancılığın gelişmiş. Tarihte birçok medeniyetlerin merkezi oluşu, denizi, güneşi, tarihiyle yerli ve yabancı turist tarafından aranılan bir bölge. Ayrıca Ege'de yapılan cruise turlarının başlangıç noktası. Bu noktada İzmir'in gelecek planları arasında mevcut limanın taşınarak bu alanda daha büyük gemilerin yanaşabileceği, yat turizminin yapılabileceği bir proje söz konusu...

Ama bizim için en önemli kıstas, İzmir'in son 10 yıllık dönemde, konut değişiminde ve dönüşümde İstanbul ve Ankara kadar büyük bir pay almamış olması. İzmir bir deprem bölgesi ve binalar eski, yenilenmeye ihtiyacı var. Genellikle büyük çaplı dönüşüm projeleri şehrin dışında Evora Denizli başlar, şehrin içine doğru ilerlemeye devam eder. Ama merkeze yaklaştıkça projelerin hacmi küçülüyor. Hacim küçüldükçe de yeterli fonksiyon ve donatı alanı sağlayamıyorsunuz. Bizim projemiz ise İzmir'in merkezinde, Alsancak'ta, meşhur Kordon'un yanı başında, ulaşım olarak raylı sistem, liman ve karayollarının tam merkezinde. Projenin hacmi ve büyüklüğü sayesinde de burada tam bir yaşam alanı oluşturabileceğimiz özellikte."

Halk GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin:
İzmir'in yeni bir sayfa açma yaklaşımına ihtiyacı var
"İzmir projesi, bizim üçüncü defa İstanbul dışına çıktığımız proje olacak. İzmir'i çok önemsiyoruz. İzmir'in yeni projelere ihtiyacı var. Yapılan son bir araştırmaya göre, konut talebinin yüzde 40'ı 0 ile 5 yaş arası konutlara geliyor. Aynı zamanda İzmir bir deprem bölgesi ve bu da çok ciddi bir risk anlamına geliyor. Bu açıdan da bakıldığında İzmir'in, kendine yakışmayan bir konut stoku var. İzmir'in süratle yenilenmesi gerekiyor. İzmir'in nitelikli konutlara ihtiyacı var. Yeni bir sayfa açma yaklaşımına ihtiyacı var ancak yerel şirketler bu ihtiyacı karşılayamıyor diye düşünüyorum şahsen. İnşallah Teknik Yapı ve Halk GYO olarak İzmir'e yakışır bir proje gerçekleştireceğiz."

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım:
Denizli'de kalıcı olmak istiyoruz
Türk halkı için gayrimenkul, her zaman güvenli bir liman "Denizli projemiz, bizim için Anadolu'ya açılımda önemli bir adım oldu. Anadolu'ya atılımda ilk şehrin Denizli olması da tesadüf değil. Denizli çalışkan bir nüfusa sahip. İstanbul'da yaptığımız satışlarda Ankara'dan sonra Denizli'nin üçüncü olması da Anadolu atılımımıza Denizli'den başlamamızın önemli bir nedeni. Denizli'nin nüfus artış hızı, aldığı göç ve çalışan nüfusu şehrin potansiyelini ortaya koyuyor. Yaptığımız araştırmalara göre Denizli'de konut talebi canlı. Denizli'ye tek proje için gelmedik, kalıcı olmak niyetindeyiz." 

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik:
Denizli yatırım açısından değerli şehirlerin başlarında geliyor
Aynı zamanda elli bine yaklaşan üniversite öğrencisine de ev sahipliği yapmaktadır. Bir yılda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Denizli, tarihi ve doğal güzellikleriyle bir turizm kenti olmasının yanı sıra düzenlenen yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklerle de bölgenin eğitim, kongre, kültür ve sanat merkezi özelliğindedir. Tüm bu özellikleriyle Denizli, bizim için yatırım açısından değerli şehirlerin başlarında geliyor. Yatırımda bulunduğumuz her bölgesinin yapısına uygun projeler üretmeye büyük özen gösteriyoruz. Aqua City Denizli de bu projelerden biri. Ünlü markaların yer aldığı Aqua Mail alışveriş merkezi, hemen yanı başındaki Çam Korusu'nun huzurlu manzarası, su kıyısında yalı yaşamı, tropik bölgelerden getirilen özel kumuyla oluşturulan Denizli'nin ilk kumsalının yanı sıra, yatırım ve yaşam değeriyle de Denizlililere ayrıcalıklı bir yaşam sunuyoruz. Aqua City ile yeni bir yaşam alanı inşa etmekten çok, gelecek nesillerin yaşamını inşa etmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Aqua City Denizli, Ege Bölgesi'nin de temalı en büyük yaşam projesi olarak öne çıkıyor. Projenin içinde yer alan sosyal donatılar ve yaşam alanlarıyla Denizli'yi yepyeni bir konseptle tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Denizli'nin büyüme ve gelişme potansiyeli, yeni projelerin önünü mutlaka açacaktır. Projemizin satışa açılacak yeni etabı dışında kentte yeni yatırım planımız bulunmuyor."

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir:
İzmir çok büyük umutlarımız olan bir şehir
"2013 yılında İzmir Gaziemir'den aldığımız arazimizin aynı yıl planlama çalışmalarına başladık. Çok uzun ve detaylı bir planlama çalışması yürüttük. 18 uygulamasının çok uzun sürmesinden dolayı planlama çalışmalarımız de çok uzun sürdü. Uygulama bittikten sonra da itirazlar ve dava aşamalarını yaşadık. Özellikle yurt dışı menşeili bir firma tarafından açılan dava neticesinde planlarımız iptal oldu. Bugün yeni bir planlama içerisindeyiz. Bu doğrultuda Gaziemir'deki projemize başlayacağız. Proje üretme noktasında İzmir, İstanbul'dan sonra en sıcak baktığımız, markamızı yatırımcılara kazandırmak adına çok büyük umutlarımız olan bir şehir. Özellikle kentsel dönüşüm alanında Demir İnşaat markasıyla güzel projeler üretmeyi hedefliyoruz. İzmir tüm güzelliklerinin yanı sıra inşaat sektörü için zor bir şehir. Ancak, yerel yönetimiyle, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çok başarılı işler yapacağımıza inanıyoruz.

İzmir, Demir İnşaat markasını kazandırmayı hedeflediğimiz favori şehirlerimizden birisidir. Projelerimizle ilgili henüz bir lansman planlaması yapmadık. Süreç içerisinde hızlı adımlarla ilerleyerek, önümüzdeki yıl lansman dönemini başlatmayı hedefliyoruz." 

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz:
İzmir'de kalıcı olacağız
"Ülkemizin göz bebeği olan İzmir'in Bornova bölgesinde, Atatürk Stadyumu'nun yanında mimarisi ve DAP Yapı kalitesiyle İzmir'in güzelliğine yaraşır bir projeye başlıyoruz. Ön talep toplamaya başladığımız projemizde 13 bin 500 talep aldık. İzmirlilerin ilgisinden oldukça memnunuz. İzmir projemize başta İstanbullular olmak üzere başka şehirlerden de talep var. İzmir'in yerel mimari geleneği56 KapakKapak ne uyumlu bir tasarım gözettik. 30'ar katlı iki kuleden oluşan, farklı daire alternatiflerinin yer alacağı, her biri balkonlu ve 700 üniteden oluşacak projemizi ekim ayında tüm detaylarıyla paylaşacağız. DAP Yapı olarak sahip olduğumuz vizyonu İzmir'de de yaşatmaya devam edeceğiz. İzmir'de tek bir proje ile kalmayıp, arazi geliştirmeye devam edeceğimizi de şimdiden söyleyebilirim. DAP Yapı olarak İzmir'de kalıcı olacağız" dedi.

Mesa Genel Müdürü Bert Boysanoğlu:
Mevcut projeler Bodrum'un hakkını vermiyor
20- 25 senedir Bodrum'a çok sık giden birisi olarak, bölgedeki projelerin Bodrum'un hakkını verdiğini düşünmüyorum. Bodrum'da farklı bir proje yapalım, ses getirsin, herkese örnek olsun diye düşündük. Ben şahsen bu proje için çok heyecanlıyız. Tam 28 tane master plan yaptık. Bazen boşa mı uğraşıyoruz diye düşünüyorum ama çıkınca herkesin 'İyi ki uğraşmışsınız' diyeceği bir proje olacak.

Öte yandan İstanbul'un tadı tuzu kaçmaya başladı bizim açımızdan. Pazarda bizim yerimiz ayrı ama herkes konut üretir oldu artık. O yüzden de Bodrum projesi çok inandığımız bir proje oldu.

Öte yandan İzmir Urla'da bir arazimiz var. İstanbul - İzmir Otobanı bittikten sonra da orada da bir proje planımız olabilir. Bu, önümüze hedef olarak koyduğumuz bir proje değil, ancak Bodrum projesinin seyrini ve satışını gördükten sonra karar vereceğiz.
İn Dergi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181