Tuzla'nın değeri katlanarak artıyor!
İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapılarından Tuzla, konut yatırımlarında büyük bir gelişme kaydetti. Yeni üniversiteler, marina, bankacılık operasyon merkezi ve yeni konut yatırımları bölgenin değerine değer katıyor. Tuzla'da emlak piyasasının hareketlenmesinde İstanbul'a yapılacak iki 'yeni şehir' projesinden birinin burada yer alacak olması büyük rol oynuyor.

YENİ ŞEHİR 'TUZLA'DA
Emlak Konut GYO, 2015 yümda Tuzla Orhanlı'da yaklaşık 260 bin metre büyüklüğünde arsa satm almıştı. Anadolu Yakası'na kurulacak yeni şehirin burada inşa edilmesi planlanıyor. Metro ve Marmaray projeleri ile 3'üncü Köprü güzergahında olması da Tuzla'nm değerine değer katacak.

MARKALI KONUTLAR
Tuzla'da en büyük konut yatırımlarından birini* Evora İstanbul projesi ile Teknik Yapı Holding gerçekleştirdi. Bölgede, Dumankaya, DKY, İş GYO, Aydoğan İnşaat, Gelecek Yapı'nm da projeleri bulunuyor. Tuzla'da 2015 yümda hizmete giren Viaport Marina, bölgedeki gelişimi tetikledi. Viaport Marina Türkiye'nin en büyük marinaları arasında yer alıyor.

MARİNA PRESTİJ KATTI
Marina içerisinde Türkiye'nin en büyük eğlence parkı, alışveriş merkezi, deniz oteli ve akvaryum bulunuyor. Marina, bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turist de çekiyor. Marina projesi Tuzla'da; Cami, PostaneIstasyon ve Yalı mahallelerinde gayrimenkul fiyatlarını uçurdu.

FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR
Bölgede konut fiyatları son 3 yüda yüzde 80-90 seviyesinde arttı. Marinaya yakın konumdaki konutlarda bu oran daha da yüksek. Aydınlı-Orhanlı bölgesi konut ve villa projeleriyle öne çıkıyor. Bölgedeki konut projelerindeki metrekare fiyatları 2013 yılında ortalama bin 2 bin 500 lira seviyesindeyken, bugün 3 bin 2004 bin liralara kadar çıktığı görülüyor.

İÇMELER'E METRO
Tuzla-İçmeler'de metro çalışmalarıyla konut fiyatları yüzde yüz arttı. Metro çalışmaları başlamadan önce 2011'de konut metrekare fiyatları bin-bin 200 lira iken bugün metrekare 2 bin ile 2 bin 500 lira bandmda seyrediyor. Bölgedeki raylı sistemler ve havaray projeleri fiyatları daha da artıracak.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181