Ulaşım projeleri ile 'Torbalı' konut yatırımcısının adresi oldu!
Yeni yatırımlarla bir cazibe merkezi haline gelmeye başlayan İzmir’e, İstanbullu göçü dikkat çekici boyutta artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl 16 bin 129 kişi İzmir’e taşındı. İzmir böylece en yüksek göçü İstanbul’dan almış oldu. Bu rakamlar, İstanbul için klasikleşen, ‘Taşı toprağı altın’ sözünün artık yön değiştirdiğini gösteriyor. 16 bin kişinin yeni adres olarak seçtiği İzmir’e yönelimi, özellikle ulaşım imkânlarının artmasının etkilediği belirtiliyor. İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-İzmir Otoyolu Projesi, bu tercihte önemli rol oynuyor. İstanbul’dan aldığı dikkat çekici göç ile gündeme gelen İzmir’in en hızlı gelişen bölgesi Torbalı’nın Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Milliyet Ege’ye değerlendirmede bulundu. 

29 ilçeyi geride
Gayrimenkul araştırma şirketlerinin kentte yaptığı araştırmalara göre, arsa ve arazi yatırımları sırasıyla Seferihisar, Urla ve Torbalı’ya yapıldı; gelişen sanayisi ile Torbalı, bu ilçeler arasında ‘yatırımcı göçü’ ile ön plana çıkıyor. Torbalı, İZBAN’ın da devreye girmesiyle daha avantajlı hale gelirken, ihracatta yaşanan artış da, gayrimenkul yatırımlarının yönünü bu ilçeye çevirdi. Gayrimenkul yatırımcıları ihracatta 63 ili geride bırakan Torbalı’ya yöneldi. İzmir’in en hızlı gelişen ve göç hızında İzmir ortalamasını geride bırakan Torbalı, İzmir ilçeleri arasında 3. sırada yer alıyor. TUİK’in rakamlarına göre, nüfus artışında İzmir’in 29 ilçesini geriden bırakan Torbalı, göç konusunda da ilk sıralarda yer aldı. Verilere göre Torbalı’ya, 2016 yılında 5 bin 235 kişi göç etti. Torbalı’yı değerlendiren Olgun, “İzmir’deki gayrimenkul yatırımları da artıyor. Ekonomideki istikrar, konut faizlerindeki düşüş, gayrimenkule olan talebi fazlalaştırdı. İstanbul-İzmir otoyoluyla 3-4 saatte İzmir’e gelinebilecek. Uçağa bile gerek kalmayacak. Bu açıdan İzmir ile İstanbul birleşmiş durumda. İzmir’i avantalı konuma getiren bölgelerin başında Torbalı geliyor. Çünkü Torbalı hem ulaşım hem kolay yatırım hem de zengin potansiyel avantajlarıyla, uygun fiyatta konut ihtiyacına cevap verebilecek konumda. Torbalı’da her ay, ortalama 600 konut satılması bunun kanıtı” dedi.

1 milyar dolar
Nüfus yoğunluğu, ulaşım olanakları ve sanayi bölgelerine olan yakınlığıyla yatırım için en avantajlı bölgelerden biri olan Torbalı’nın, Kemalpaşa’da kurulan Lojistik Merkezi ve 2017 yılı sonunda bitmesi öngörülen İstanbul-İzmir Otoyolu’nun faaliyete geçmesiyle potansiyelini ikiye katlayacağını kaydeden Abdulvahap Olgun, “Torbalı’nın konum avantajı, ‘iller arası’ sevkiyatta da önem kazanacak. Geçen yıl 932 milyon dolarlık ihracatıyla 66 ili geride bırakan Torbalı, bu yıl 1 milyar dolar sınırını aşması hedefleniyor” dedi.

‘İzmir’in yükünü çekiyoruz’
‘Cazip Kent Torbalı’ sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, “155 bin nüfusu ve 55 bin çalışanıyla Torbalı, İzmir’in yükünü çeken önemli bir ilçe. Hem istihdam yükünü hem sanayi yükünü çeken bir ilçeyiz. İzmir’in yakaladığı ticari başarının yüzde 50’sini sağlayan ilçeyiz. Ege’nin ilk 100 şirketi arasında 16 firmamız var. İzmir’den dünyaya ihraç edilen her 10 üründen birisi, Torbalı’da üretiliyor. Türkiye’nin ilk 500’ünde yer alan firmalarımız var. İnşaatta yılda 5 bin konut üretiyoruz. İlçede nüfus her yıl 10-15 civarında artış sağlıyor. Türkiye’nin nüfus artış hızının üzerinde” dedi. 

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181