Yabancı yatırımcılar Ordu ve Trabzon'a yöneldi!
Özellikle Arapların yoğun ilgisi ile karşı karşıya olan Karadeniz Bölgesinde Ordu ve Trabzon'un en bakir yerleri hızla el değiştiriyor. Bu durum Ordu ve Trabzon'un şehir merkezindeki emlak hareketlerini de tetikliyor. TGM TREND Gayrimenkul & Yatırım Genel Müdürü Hakan Erilkun bölgedeki yabancı alımlarım şöyle değerlendirdi: Yabancıların bu bölgedeki alımları genellikle sahil şeridine odaklarken Arapların yayla bölgelerini tercih ediyorlar ve bu bölgelerde turistik tesis yapmak amacıyla büyük alımlara imza alıyorlar. Bu hareket o denli yoğun ki Ordu Giresun Havalimanından Suudi Arabistan'a özel seferler düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl 62.000'i aşkın turist bu bölgeye gelmiş durumda. Bu hareketlilik merkez ilçelerdeki konut hareketini de tetiklediğî için bölgede Araplara 2 (iki) yılda I3ü0'ü aşkın konut satışı gerçekleştirildi.

Her ne kadar bu iki şehrin geneline olan talep yoğun ise de Ordu'da Boztepe ve Ünye, Trabzon'da ise Ortahisar ve Akçaabat noktalarında yoğunlaştı. Ordu'da 100 metrekare sıfır bir dairenin fiyatı sön bir yılda 170.000 TL'den 220.000 TL'ye kadar çıktı. İkinci ellerde fiyat ise 140.000 TL - 160.000 TL bandında değişmekte. Trabzon'da da metrekare fiyatları yaklaşık %20 oranında artış gösterdi ve 1500 TL olan metrekare fiyatları 1750'den başlar hale geldi.

TGM Trend Gayrimenkul Hakkında: İnşaat, otomotiv ve sigorta sektörü ile interaktif medya alanlarında yaklaşık 40 (kırk) yıldır faaliyet gösteren Konya merkezli Aydın Holding tarafından kurulan ve 'Gayrimenkul Çözüm Merkezi' kon s eptiyle hizmet veren ilk ve tek franchise zinciridir. TGM Trend Gayrimenkul İstanbul Ümraniye Şerifali, İstanbul Ataşehir, İstanbul Amavııtköy, Hadımköy, İstanbul Kartal, İstanbul Kayaşehir Bulvar. İstanbul Kayaşehir 24. Bölge, İstanbul Başakşehir Medikule İzmir Karşıyaka, Konya Selçuklu, Konya Selçuklu Bulvar, Eskişehir, Bursa İnegöl, Afyonkarahisar, Çorum, Trabzon, Ordu ve Kıbrıs Ginıe bölgelerinde olmak üzere toplam 17 (onyedi) bayisi bulunuyor. 

Yeni Çayeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181