Yatırımcılar Bodrum için yarışıyor!
Bodrum son yıllarda hem markalı konut üreten gayrimenkul şirketlerinin hem de otel zincirlerinin yeni adresi oldu. Yerel firmaların dışında İstanbullu müteahhitler de Bodrum’da yatırıma soyundu. Uzun yıllardır Bodrum’da faaliyet gösteren Çağdaş Holding ve Seba İnşaat yeni projelerde inşaat çalışmalarını sürdürürken, Nef, Astay İnşaat, Mesa, Gülman Grup, Ofton İnşaat, Altunbüken Holding, Aksoy Holding de Bodrum’a yatırım yapıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu, Dap Yapı ve Akfen’nin de bölgede proje hazırlığında olduğu biliniyor. Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, şampiyonlar ligindeki bütün oyuncuların Bodrum’a gelmek için yarıştığını dile getirdi. Çağlar, “Mesela, Four Seasons geliyor. Mandarin, Swissotel, Hilton, Banyan Tree de yapılıyor. Hepsi 2020’lerde tamamlanacak. Cannes’a gittiğinizde neyi görüyorsanız burada da o olacak. Bodrum 25 yılda amatör ligden şampiyonlar ligine çıktı” dedi.

İKİNCİ SWISSOTEL GELİYOR
Çağdaş Holding, Bodrum’da 30 yılda 30’a yakın proje geliştirdi. 2015’te Swissotel markası ile turizm sektörüne de adım atan şirket, Turgutreis’teki otel ve villa projesini tamamladı. İkinci Swissotel için de çalışmaların sürdüğünü belirten Dağlarca Çağlar, “Şimdi de Bodrum’a ikinci Swissotel’i, ‘Swissotel Residence Bodrum Hill’ projesi ile getiriyoruz. Otel ve rezidans konseptli bu projemizi 2018 itibarıyla devreye alacağız” dedi. Bodrum girişi Yokuşbaşı mevkiinde, Bodrum Kalesi, Kos Adası ve Karaada manzarasına hakim projede inşaatın sonuna geldiklerini kaydeden Çağlar, Swissotel Rezidans Bodrum Hill’de 108 oda ve 35 rezidans yer alacağını söyledi. Projede konut büyüklükleri 130 metrekare ile 1062 metrekare aralığında değişirken, fiyatlar 900 bin Euro’dan başlıyor, 7.5 milyon Euro’ya kadar yükseliyor.

100 MİLYON EURO YATIRIM
Projenin100 milyon Euro’luk bir yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu belirten Çağlar, rezidansların 10’unu sattıkları söyledi. Çağlar, Bodrum’a yatırıma devam edeceklerini, 2 yılda 100 milyon Euro daha yeni yatırım planladıklarını ifade etti. Bodrum’un en büyük beton firmasına da sahip olduklarını hatırlatan Çağlar, Bodrum’daki gayrimenkul sektöründeki hareketliliğin Çağdaş Beton’un büyümesine de pozitif katkı verdiğini söyledi. Çağlar, “Betonda 2017’de yüzde 20 büyürüz” dedi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181