Yatırımcıların yeni gözdesi Topkapı!
İstanbul’un Topkapı semtinde, 90’lı yılların başında Avrupa ve Anadolu yakası otobüs terminalleri yıkılarak yerine şehir parkı inşa edilmesiyle başlayan dönüşüm süreci devam ediyor. Son 25 yıl içinde önce tarihi sur diplerindeki gecekondular kaldırıldı ve restorasyon çalışmalarının ardından organize sanayi ve müteşebbise ait araziler üzerinde projeler geliştirildi. Topkapı Cevizlibağ mevkiinde yoğunlaşan değişim rüzgârı son yıllarda markalı konut projelerinin bölgeye gelmesiyle tüm semti sardı. Beyaz İnşaat, Fer Yapı, Timur Gayrimenkul ve Avrupa Konutları ile devam eden dönüşüm süresinin son halkasına Sur Yapı da eklendi. 
 
ŞEHRİN TAM MERKEZİ 
İstanbul’un en merkezi noktalarından Topkapı’da yükselen projelerin ulaşım açısından da avantajlı bir konumda yer alması yatırımcıları cezbediyor. Tüm ana arterlere yakınlığı ile öne çıkan semtte  metro ve metrobüs duraklarına yürüyerek; Esenler Otogarı, suriçinin tarihi semtleri ve Zeytinburnu sahiline kısa sürede ulaşmak mümkün. 
 
Buradan ev alan kazanacak 
* Topkapı, Atatürk Havalimanı ile Mahmutbey TEM gişelerini bağlayan akslar üzerinde yer alıyor. 
* Topkapı gibi “Birinci Derece Merkez” olan akslar üzerindeki yeni projeler sürekli değer kazanıyor. (raylı sistem, karayolu, denizyolu) 
* Merter, Bayrampaşa ve Bakırköy gibi merkezi İş alanlarına yakın olma avantajı bulunuyor. 
* Kaçak ve çarpık yapılaşmanın hızla azalması ve dönüşüm odaklı değişim süreci bölgeyi daha değerli hale getiriyor. 
* Bölgedeki sanayi merkezleri hızla şehir dışına taşınırken, ortaya çıkan arsa stoğu en verimli şekilde değerlendiriliyor.  
 
Fiyat artışıyla zirve yaptı 
Son 8 yıldır Cevizlibağ-Merter istikametinde eski sanayi yapılarının dönüşüm kapsamında yerlerini nitelikli projelere bırakmaya başlamaları bölgedeki gayrimenkul fiyatlarına da yansıdı. Üç adet raylı sistem hattının kesiştiği semtte KİPTAŞ’ın Merkez Evler projesiyle başlayan fiyat artış süreci 2017’de zirve yaptı. 
 
Metrekare başına 10 bin lira
Esenler Otogarı, Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu Transfer Merkezi, Olivium Outlet Center, Kazlıçeşme Kültür Merkezi, Marmara Forum Alışveriş Merkezi, Abdi İpekçi Arena, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Balıklı Rum Hastanesi, Surp Pirgiç Ermeni Hastanesi, Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Dünya Barış Parkı, Türk Bahçesi,1453 Panorama Müzesi, Topkapı Kültür Parkı, Türk Dünyası Evleri, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Yenikapı Mevlevihanesi, Merkezefendi, Yedikule Zindanları, Demirciler Sitesi ve Veliefendi Hipodromu gibi çok sayıda merkezin varlığı yeni konutlardaki fiyat skalasını metrekare başına 10 bin liranın üzerine kadar çıkardı. 
 
Kültürel anlamda değişti
Semte yakın olan Zeyport Limanı projesinin devreye girmesiyle rakamların daha da yükselmesi bekleniyor.  Bir dönem alt ve orta gelir seviyesindeki ailelerin oturduğu semtin sosyo kültürel yönden de kabuk değiştirdiğini söyleyebiliriz. 
 
SEMTİN EN YENİ PROJESİ SUR YAPI’DAN 
İnşaatın farklı alanlarında bugüne kadar 127 projeyi hayata geçiren Sur Yapı, ‘Her Semte bir Proje’ hedefinin son halkasında Topkapı’da konumlandı. Semtin deniz, İstanbul Surları ve tarihi yarımada manzaralarına sahip bölgesinde yükselecek olan Topkapı Evleri satışa sunuldu. Topkapı’nın İstanbul’un hayata açılan kapısı olduğunu söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2017 yılının beşinci projesini Topkapı’nın en değerli bölgesinde satışa sunduklarını söyledi. 300 milyon TL yatırım değeri ile yükselecek Sur -Topkapı Evleri, 224 konut ve 29 ticari alandan oluşuyor. 
 
60 ay sıfır faiz 
Lansmana özel metrekare fiyatı 8 bin 500 lira olan projede, peşin fiyatına sıfır peşinat ile 60 ay faizsiz ödeme imkânı sunuluyor. Avlu ve iç bahçe konsepti uygulanacağı Topkapı evlerinde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi daireler yer alacak. 
 
3 BİN AİLE EKMEK YİYECEK 
İstanbul’daki 14 projenin dışında Bursa ve İzmir’e odaklanan Sur Yapı, dün 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdigi Bursa Marka projesinin alışveriş merkezini açtı. 
 
Çok ilerledik
Konut ve ofislerden önce 250 mağazalık AVM’yi hizmete soktuklarını söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, üç bin kişiye daha iş imkânı oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı. ​Bursa'daki projeyle dördüncü alışveriş merkezimizin kapılarını açtıklarını söyleyen Elmas, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine en büyük katkının inşaat sektöründen geldiğini, şirket olarak kendi paylarına düşeni bu projeyle bir adım daha ileriye götürdüklerini dile getirdi. 
 
Anlaşma tamam
Bursa’nın yatırım için doğru bir adres olduğunu vurgulayan Elmas, il sakinlerinin yanı sıra Yalova, Balıkesir, Bilecik ve Kütahya gibi çevre illerdeki yatırımcıların da projelerine ilgi gösterdiklerini, 373 rezidansın yer aldığı konut etabındaki satışların yüzde 30’u için Körfez ülkesi yatırımcılarıyla imza attıklarını kaydetti. 
 
Topkapı’nın Yıldız Projeleri
-Kiptaş – Merkez Evleri 
-Nef & İş GYO – İnİstanbul 
-Nef 12 - Nef 13 
-Fer Yapı - Parima 
-Avrupa Konutları Kale 1 - 2 
-Beyaz İnşaat (Mira Rezidans, Beyaz Rezidans 1, Beyaz Rezidans 2, Beyaz Plaza) 
-Beyaz İnşaat– Beyaz Park (2016) 
-Yeşil GYO – Yeşil Plaza ve konut projeleri 
-Akzirve Gayrimenkul’ün Ambarlı projesi 
-Ahmet Kul İnşaat da bölgede iki proje üretecek. 

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181