Yatırımcının gözdesi olan semtler!
Özellikle İstanbul'un farklı semtlerinde yükselen projelere akın edenler, ilgilendikleri projenin semtinin geleceği hakkında da nelerin olup bittiğini merak ediyor. Peki İstanbul'un 10 cazip bölgesi nereler, bu semtlerde hangi projeler yükseliyor. Değerleme şirketlerinin verileri ışığında editörümüz Mehmet Canıtatlı araştırdı. Son 10 yılda ulaşım akslarının artırılması, bakir bölgelerin yaşam alanlarına açılması, 3. Havalimanı, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu ve Sahil Park alanlarının düzenlenmesi gayrimenkul yatırımlarına talebi artırdı.

ANADOLU YAKASI
Bağdat Caddesi,TL/metrekare bazında 18 bin lira düzeyi ile rekoru elinde tutuyor, en düşük değerli konutun yer aldığı Tuzla'da metrekare birim fiyaü 3 bin lira seviyesinde. Uzmanlar, Tuzla'daki yeni projeler ilebu değerin yakın zamanda 3 bin 800 liraya kadar çıkabileceğini tahmin ediyor.Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir ilçeleri markalı konut projelerinde ön sıralarda yer ahyor.Bu bölgelere yatırım yapanlar bir yılda en az yüzde 18-22 oranında kazançlı çıkacaktır.

AVRUPA YAKASI
En yüksek birim konut satış fiyaü 17 bin 500 lira ile Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksında, en düşük fiyat ise 2 bin 600 lirayla Esenyurt bölgesinde yer alıyor. Küçükçekmece-Halkalı Bölgesi'nde geçen yıl 1.3 günde bir konut, Kemerburgaz'da ise 25,6 günde yine bir konut satışı gerçekleşiyordu. Bu yıl bu oranlarda büyük bir değişiklik yaşanmadıAvcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Şişli, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerindeki markalı konut projelerinde öne çıkan ilçeler.

Yatırımcıların gözdesi 4 semt
ZEYTİNBURNU: Kentsel dönüşüm ve Marmaray projesiyle öne çıktı. Kazlıçeşme başta olmak üzere Veliefendi Hipodromuna yakın bölgeler ve sahil kesimindeki dev projelerle Zeytinburnu'ndaki metrekare birim fiyatının 20 bin liraları zorlayacağını söyleyebiliriz.

SANCAKTEPE: Üsküdar - Sancaktepe Metro hattı inşası ilerledikçe ve markalı konut proje üreticileri yoğun ilgi gösterinceSancaktepe'deki konut fiyattan yukarı yönde etkilendi. Önceki yıllarda 1.500-2.000 TL/m2 olan daire fiyatları Mart 2015 itibariyle 3.000-4.000 TL/m2 birim fiyat aralıkları iken bu yıl 5.000TL/m2 'yi zorluyor. Sancaktepe hâlâ yatırım yapılabilecek potansiyeli ile gelecek vaat eden ilçelerin başında yer alıyor.

KAYABAŞI: 3. Havalimanı ile gelişime hız katan Kayabaşı bölgesi Başakşehirilçesi'nin de en hızlı gelişen bölgesi haline geldi. Bölgedeki markalı konut projelerinde satış fiyatlarıgeçen yıl 3.500-4.500TL/m2 aralığına ulaşmıştı. Bu yıl ise 4.500-6.500TL/m2aralığını zorluyor. Yeni Havalimanı, İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasındaki; Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alana yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız 6 pisti olacak şekilde yapımına başlanan havalimanının varlığı bölge için önemli bir potansiyel. Havalimanları çevresinde otel, ofis, alışveriş merkezi, konut, sanayi, lojistik, depolama, hastane, eğlence, teknokent, üniversite gibi dev projelerdoğal olarak yatırımcıları da bölgeye çekecektir.

GOP TÜMÜYLE DEĞİŞİYOR: Markalı projelere ev sahipliği yapmaya başlayan ilçenin gelecek vaat edenler listesinin üst sıralarında yer aldığını söyleyebiliriz. 1173 hektarlık yüzölçümüne sahip ilçenin 432 hektarında kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. Buna göre ilçe yüzölçümünün yaklaşık yüzde 37'sinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek. İlçenin en revaçta olan bölgesi, Meydan olarak da bilinen Merkez Mahallesi. Ayrıca Avrupa Konutları TEM 2, Essenora ve Yıldızpark Evleri projeleri yabancıların akınına uğramıştı.Sur Yapı'nın projeleri de hem oturumcular hem de yatırımcılar tarafından ra gördü. Son olarak FUZUL Yapı TOKİ arazisi için yapılan ihaleyi alarak bölgede adından söz ettirecek bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181