'Yazlık fiyatları en çok Antalya ve Muğla'da arttı'!
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte gözler, yazlık bölgelerdeki konutlara çevrildi. Bayramda 9 gün tatil olmasıyla kıyı illerinde kiralık yazlıkların fiyatları da arttı. Yazlıkların kira fiyatları 600 ila 2 bin lira arasında değişiyor. Bayram, tatil dönemlerinde kıyı illeri ilgi odağı oluyor. Bu dönemlerde tatilcilerden rağbet gören bölgelerde fiyatlar artıyor. 2016'da en çok fiyat artışı olan bölgelerin başında ise Antalya ve Muğla yer alıyor.

Özellikle bayram, tatil gibi dönemlerde kalabalık otellerde tatil yapmak istemeyen ya da tatilini tüm sezona yaymak isteyenler için yazlıklar farklı bir seçenek oluşturuyor. Yazlık ev alma kararı verenlerin daha çok Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih etiklerini söyleyen ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yazlık sezonunun açıldığı şu günlerde piyasayla şu bilgileri veriyor: "Yazın kalabalık dönemlerinde oteller doluyken yazlık otelde kalma seçeneğine göre sahibi ve misafirleri için daha fazla yaşam alanı sunar özel yaşam konforu sağlar. Bu yüzden her zaman revaçta bir yatırım alternatifi. Yazlık satın alma kararını ve bütçe planlamasını en çok yönlendiren etkenler ise bölge kararının verilmesi, denize, sahile mesafesi, karayolu ve havayolu ulaşım alternatifleri oluyor." dedi.

Dokuz Sütun Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181