Yeni metro hattı ile Ümraniye'de konutlar yüzde 59 değerlendi!
Çekmeköy- Üsküdar arasında yapılan metro hattı geçtiği bölgeleri değerlendiriyor. Bu metro hattı Ümraniye'de satılık konutların metrekare fiyatında bir yılda yaklaşık yüzde 22, 3 yılda ise yüzde 59'luk artışa neden oldu. Ümraniye, inşası süren İstanbul Finans Merkezi ve yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi planlanan metro hattı ile İstanbul'un gözde ilçelerinden biri haline geldi. Yapılan yeni inşaat projeleri ve kolay ulaşım olanaklarıyla gerek yaşam gerekse de yatırım için tercih edilen ilçenin konut fiyatlarında da geçmiş yıllara oranla farklı bir artış yaşanıyor.

Yeni evler yüzde 50 arttı
2016 yılının mayıs ayında satılık sıfır konutların metrekare fiyatları 3 yılda yüzde 49 arttı. Özellikle 2+1 dairelerin ortalama metrekare fiyatı 3 bin 544 TL olurken, bu dairelerin ortalama metrekare . fiyatlarındaki artış yüzde 68'i buldu. Ümraniye'de metrekare fiyatlarındaki artış kiralık dairelere de yansıdı. 2016 yılının Mayıs aymda kiralık sıfır dairelerin metrekare fiyatı 3 yüda yüzde 78 arttı. Veriler sahibindex Emlak Endeksi'ne ait.

Posta Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181