Yıldırım Ayyıldız Spor Tesisleri açıldı!
Cümle Kapı Caddesi üzerinde yapılan yatırımın açılışına, Başkan Altepe’nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Osman Kılıç, Ayyıldız Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tecer ve davetliler katıldı.

Tesislerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın spor kenti özelliğini güçlendiren projeleri bir bir hizmete aldıklarını söyledi. Daha sağlıklı nesiller ve daha sağlıklı toplum hedefiyle şehirdeki tesis sayısını artırırken aynı zamanda nitelikli yapılarla kentin spor vizyonunu da geliştirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, “Spor yatırımları zincirinin bir halkası olan Ayyıldız Spor Tesisleri, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi karşısındaki alana konuşlandırıldı. 2000 metrekarelik alana kurulan tesislerde; bin 200 metrekarelik halı saha, 150 metrekarelik otopark bulunuyor. Soyunma odaları ve idari ofislerin de yer aldığı tesisler, toplam 1 milyon 300.000 bin TL’ye mal oldu. Yıldırım’a, Ayyıldız Spor Kulübü’ne ve mahallemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Tesislerin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden ve katkılarının devamını dileyen Başkan Altepe, tek hedeflerinin geleceğin yöneticileri olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak spor yatırımlarını bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini ve Bursa’da yürüyüş mesafesinde her yere bir spor tesisi açtıklarını vurgulayan Başkan Altepe, “7’den 70’e herkesin spor yapması için bu yatırımları gerçekleştiriyoruz. Yetmedi, amatör spor kulüplerimize sahip çıkıyoruz. Sadece bizim dönemimizde amatör spor kulübü sayısı yüzde 50 arttı. Bursaspor’u kuran kulüpleri bile canlandırdık.  Sağlığın reçetesi, geleceğimizin teminatı spor. Herkesi bu alanda yoğunlaşmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler olarak insan odaklı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve insan odaklı çalışmalardan en önemlisinin spora yapılan yatırımlar olduğunu ifade etti. Başkan Altepe’ye bu doğrultuda Yıldırım’a kazandırdığı tesislerden dolayı teşekkür eden Edebali, “Toplum olarak en büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır. İnsan kaynağımızın da olmazsa olmazı gençlerimiz ve çocuklarımızdır. İşlevi itibariyle direkt geleceğe hitap eden bu yatırım nedeniyle ben tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Bölgemizi için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

BASKF Başkanı Osman Kılıç da zamanında spor tesisi bakımından imrendikleri Avrupa’yı günümüzde geride bıraktıklarını söyledi. Bunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin payının büyük olduğunu dile getiren Kılıç, hemen hemen her mahallenin spor tesisiyle donatıldığını, 15-20 günde yeni bir spor tesisinin açılışının yapıldığını, 10 sene önce 9 bin olan sporcu sayısının da yapılan yatırımlara bağlı olarak 17 bine çıktığını kaydetti.

Konuşmaların ardından tesislerin açılışı, Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Açılış konuşmaları öncesinde, Ayyıldız Spor Kulübü minikler karate takımı bir gösteri gerçekleştirdi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181