121 dükkanın restorasyonu tamamlandı!
Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı ve 121 dükkanı kapsayan restorasyon projesiyle yangının izlerini tamamen sildi. Özellikle Sipahi Çarşısı’ndaki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, kubbeler ve cephe duvarları ilk günkü özgün haline kavuşurken, zemin kaplama çalışmalarının ardından çalışmaların Kurban Bayramı’ndan önce bitirilmesi amaçlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sipahi Çarşısı’ndaki çalışmaları bir an önce bitirip, dükkan sahiplerine bayram öncesi teslim etmeyi hedeflediklerini belirterek, daha sonra da sırasıyla diğer çarşılardaki çalışmalarını tamamlayacakları kaydetti.

İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölgede geçtiğimiz yıl Ekim ayında çıkan yangında, 52 dükkan içindeki eşyalarla birlikte küle dönmüştü. Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayın ardından Valiliğin de desteğiyle esnafın zararı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanırken, zarar gören dükkanların yanı sıra bölgenin bütünüyle dönüşümü için Büyükşehir Belediyesi devreye girmişti. Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde el değmedik tek yer olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon projeleri hazırlanıp, ihalesi bile yapılan bölgedeki restorasyon çalışmalarına yangının hemen ardından başlanmıştı. Sadece yanan 52 dükkan değil 121 dükkanı da kapsamayan bölgenin tamamının zeminden kubbelere ve cephe duvarlarına kadar ilk günkü orijinal haline getirilmişi çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Yangının tüm izleri silindi
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altın ve Neşet Çakmaklı ile Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında Ulucami, Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin ecdada yakışır hale getirildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “İvazpaşa, Sipahi Çarşısı ve Yorgancılar Çarşısı olarak da bilinen çarşının Cumhuriyet Caddesi’ne bakan bölümü el değmedik tek yerdi. Bu bölgenin de aslına uygun restore edilmesi için projelerimizi hazırlayıp, ihaleyi de yapmıştık. Bu sırada yangın çıktı. Yangından hemen sonra çalışmaları başlattık. Yangında 52 dükkan zarar görmüştü ama biz 121 dükkanı kapsayan bölgenin tamamı için çalışmaları başlattık. Özellikle Sipahi Çarşısı’nda çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Kubbelerin kurşun kaplamasından cephe duvarlarının restorasyonuna kadar tüm çalışmalar aslına uygun yapıldı. Zemin kaplamasını da kısa sürede tamamlayıp, bayram öncesi esnafımıza dükkanlarını teslim etmek istiyoruz. Daha sonra da etap etap diğer bölümleri tamamlayacağız. Yangının tüm izleri tamamen silindi ve çarşı pırıl pırıl bir hal aldı. Yaklaşık 4 milyon TL harcama yaptığımız çarşımız şimdiden bölge esnafımıza ve Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181