3 kalemde Mudanya'ya 300 trilyon yatırım!
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi için Malcılar Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı toplantısı yeni belediye binasında büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Meclis, çeşitli tartışmalarla devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni hükümetin hayırlı olması temennisinde bulundu. Toplantıda Gemlik'ten İstanbul Halic'e olan deniz uçağı seferleri ile Mudanyadaki sahil düzenleme çalışmaları da gündeme geldi. Başkan Altepe, deniz uçağı seferlerinin bakanlığın uçuşlar ve pilotlar üzerinde getirdiği yeni düzenlemeler nedeniyle aksadığını ve bu nedenle uçuşlarda düzensizlik yaşandığını ifade etti.

CEVAP BEKLİYORUZ

Mudanya'yı ilgilendiren T2 tramvay hattıyla ilgili Danıştay'dan cevap beklendiğini, yakın zamanda inşaatın yeniden başlayacağını ifade eden Başkan Altepe, Mudanya Sahil Projesi ile ilgili ise yeniden ihaleye çıktıklarını ve yer teslimi yaptıklarını inşaatın yakında başlayacağını kaydetti. Mudanya'nın sahiline çektiğimiz kolekter arıtma tesisi 100 trilyon. Mevcut raylı sistemin Mudanya'ya gitmesi için 100 trilyon gidecek. 3 kalemde Mudanya'ya 300 trilyon yatırım yapacağız" diye konuştu.

TERMAL YATIRIM YAPILACAK

Başkan Altepe, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesinde bir virajı daha aldıklarını, Malcılar Binası için 9 dönümlük yere 21 milyon lira kamulaştırma bedelini ödediklerini kaydederek, "Bugüne kadar kamulaştırmaya 80 milyon lira harcadık. Artık bölgede zor olan binaların kamulaştırması bitiyor. Burası teşvik bölgesi. 1,5 milyon metrekare. Sıcaksu ile beraber Kültürpark'ı da içine kattık Termal yatırım yapılacak. Onlarca trilyon lirayı bölge canlansın, Bursa kazansın, Türkiye'nin şaheseri ortaya çıksın diye harcıyoruz. Malcılar Fabrikasının kamulaştırmasıyla dönüşüm büyük ölçüde hızlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Oy Çokluğuyla kabul edildi

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayapa Bölgesine yapılması planlanan katı atık ve depolama tesisi için CHP'li üyeler Meclis içinde pankartlı eylem ipti. Büyükşehir Belediye Meclisi, ıtı atık geri kazanım ve bertaraf tesisine yapılan askı itirazlarıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunun raporunu oy çokluğuyla kabul etti. Askı itirazlarının reddedilmesiyle ilgili rapor AK Partili üyelerin oylarıyla mecliste kabul edildi. 

A Gazete 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181