Afetlere 'Yıldırım' müdahale!
Yıldırım’ın 1. derece deprem bölgesinde ve fay hatları üzerinde yer alması nedeniyle, afet riskiyle her an karşılaşma ihtimalinin bulunduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ‘Afet Yönetim Planı’nın hazırlanmasının zorunluluk olduğunun altını çizdi. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü (AFAD) ortaklığı ile düzenlenecek ‘Afet Yönetim Planı’nın hazırlanması amacıyla Başkan İsmail Hakkı Edebali, Bursa Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ile Yıldırım’ın afetlere karşı taşıdığı risk durumunu masaya yatırdı.

TAM DONANIMLI AFET PLANI
‘Afet Yönetim Planı’nda olası bir afet durumunda ilk olarak yapılması gerekenlerin bulunacağını belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaşanacak afet sonrası hemşerilerimizin ilk olarak güvenli bir bölgeye intikalini sağlamak adına toplanma yerlerini belirleyerek tabelalar ile işaretleyeceğiz. Bu alanlar Yıldırım’daki spor alanları ve parklar olacak” dedi. Lojistik depoların ve yaralanmalara karşı belirlenecek acil müdahale yerlerinin Yıldırımlılarla paylaşılacağını belirten Başkan Edebali, “Afet Yönetim Planımız 6 ay ya da yılda bir kez değerlendirilerek güncellenecek. Hemşerilerimiz afet sonrası ilk etapta yapması gerekenleri bilecek. Yaşanmasını arzu etmesek de olası ölümler sonrasında toplu mezar yerleri dahi planımızda yer alacak” ifadelerini kullandı.

‘DEPREMLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ’
Afet planında deprem anında yaşanması muhtemel olumsuzlukların önlenmesi adına yapılacak çalışmaların önemini dile getiren Başkan Edebali, “1-7 Mart Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle afetler yaşanmadan önlemini almak yalnızca kamu kurumlarının değil, tüm vatandaşlarımızın görevi. Depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu unutmamalıyız. 1903 yılından bugüne kadar yaşanan 130 depremde 110 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce çocuk öksüz ve yetim kaldı. 2 milyon evimiz yıkılırken milyonlarca ev ise hasar gördü. 1999 yılında yaşadığımız Gölcük depreminde milli gelirimizin yüzde 15’ini kaybettik. Bu açıdan yaşanacak afet durumlarına karşı tedbirimizi almak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

‘TÜM AFETLERE HAZIRLIKLI OLACAĞIZ’
Öte yandan depremin yanı sıra sel, heyelan ve yangın gibi olumsuz durumlar oluşturabilecek afetlere de hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade eden Başkan Edebali, “Geçtiğimiz Temmuz ayında Fidyekızık’ ta sel felaketi yaşadık. Bunun tekrarlanmaması adına gereken çalışmaları da bu planda bulundurmamız gerekir. Ayrıca Uludağ’ın yamacında bulunan ilçemizde heyelan ve yangın riski de mevcut. Tüm bunlara detaylı hazırlanacak afet planı ile hazırlıklı olmalıyız” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181