Altıparmak Atatürk Meydanı yeni buluşma mekanı olacak!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Marka Kent Bursa’ hedefi doğrultusunda projelendirilen Altıparmak Atatürk Meydanı, kombine etkinliklerin birbiri ardına düzenlenebileceği çok özellikli alan haline getiriliyor. Eski stadyumun bulunduğu alanın kapalı tribün ve zemin altı tribünler korunarak kentin en önemli meydanlarından biri olacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kısa sürede tamamlanacak çalışmalarla birlikte alanın mitinglere, gösteri ve etkinliklere açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak Atatürk Meydanı proje alanında incelemelerde bulundu. Müteahhit firma yetkililerinden sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, yaptığı konuşmada, Bursa’nın özellikli yeni bir etkinlik alanı kazanmaya hazırlandığını duyurdu. Bugün tüm dünyada şehirlerin meydanlarla anıldığını, Bursa’nın da bu furyaya dahil olması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, Altıparmak’taki eski stadyumun bulunduğu alanın yeni bir miting, etkinlik ve gösteri meydanı olarak düzenlendiğini kaydetti. Daha önce zemin üzeri tribünleri yıkılan alanda şu anda zemin altı ve saha düzenleme çalışmalarının başladığını vurgulayan Başkan Altepe, “Zemin altında kalan tribünler ile birlikte kapalı tribünün de yıkılıp yenilenmesiyle, yepyeni bir meydan ve etkinlik alanımız daha olacak. Bundan sonra artık tüm etkinlikler, mitingler, bayram kutlamaları, şölenler, konserler ve festivaller bu alanda yapılacak. Halkımızın güzide buluşma mekanlarından biri, burası olacak” dedi.

Başkan Altepe, Altıparmak Atatürk Meydanı’nın ‘düzenlenecek etkinliklerin yanında insanların bisiklete binebileceği, çocukların koşup oynayabileceği, yeşil çimenlerde uzanılabilecek özellikleri de taşıyacağını ifade etti. Bursa’nın marka değerine katkı sağlayacak, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Meydanlar Kenti: Bursa’ hedefini iyice açığa çıkartan projenin tamamlanması konusunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Altepe, kısa sürede sonuç almayı umduklarını belirtti. Zemin üzeri çalışmaların tamamlandığı alanda zemin altı çalışmaların sürdüğünü, yarım asrı geçen yorgunluğu üzerinde barındıran tribünlerde soyum ve bakım işlemlerinin hızlandığını vurgulayan Başkan Altepe, “Soyulan alanlar üzerleri beton ve mozaikle kaplanarak pırıl pırıl hale getiriliyor” diye konuştu. Bir yandan zemin altı ve saha çalışmaları devam eden projede diğer yandan çevre düzenleme çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Altepe, “Burayı bir an önce tamamlayıp hizmete almak istiyoruz. Hedefimiz tüm etkinliklerin burada yapılabilmesidir. Onun için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bursamız için şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181