Avrupa Diploması'nın 2016'da sadece Nilüfer Belediyesi aldı!
Nilüfer Belediye Meclisi, Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumunu Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, faaliyet raporu görüşmelerine geçilmeden önce Meclis Başkanlığı makamını Başkan Vekili Nilgün Berk’e devretti.
 
Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüferimiz, 2016 yılında hayata geçirdiği projeleriyle yine en çok konuşulan, takip edilen, örnek projeleriyle kıyaslamalara konu olan kent oldu. Ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir hizmetler sunan, tüm paydaşlarına değer katan, yerel demokrasinin güçlenmesi için gerekli ortamı yaratan bir yerel yönetim kurumu olan Nilüfer Belediyesi, son bir yılda hayata geçirdiği çok sayıda proje ile öncülüğünü gözler önüne serdi. Sürdürülebilir projelerini devam ettiren Nilüfer Belediyesi, 2016 yılında da hayata geçirdiği bir çok yeni proje ve hizmetle vatandaşlarımızı gülümsetmeyi başardı. Çünkü biz, bütün hizmetlerimizi gerçekleştirirken demokrasi, vicdan, sosyal belediyecilik, özgürlük, katılımcılık ve eşitlik değerlerini odak noktası olarak alıyoruz” dedi.
 
Nilüfer Belediyesi’nin uluslararası projeler, kardeş kent ilişkileri sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarından dolayı Avrupa Konseyi tarafından ‘Avrupa Diploması’ ile onurlandırıldığını hatırlatan Bozbey, “Avrupa Konseyi’nin her yıl belirli kriterler çerçevesinde verdiği ‘Avrupa Diploması’ için 2016 yılında Türkiye’den sadece Nilüfer Belediyesi’ni değer görmesi her bir Nilüferli için kıvanç kaynağıdır” dedi.
 
Bozbey: Hizmet çeşitliliğiyle yönetim sergiliyoruz
Türkiye’de bir tek Nilüfer Belediyesi’nin hizmet çeşitliliğiyle yönetim sergilediğini ifade eden Başkan Bozbey, “Stratejik planımıza alıp da günün şartlarına göre bütçemizi gerçekleştiremediğimiz olabilir. Bazı hizmetleri de ötelemiş olabiliriz. Nilüfer Belediyesi’nin nüfusu her yıl yaklaşık 20 bin artıyor. Nüfusu milyonları bulan ilçelerde bugün salon yok. Bizim, şuan kullandığımız 9 salonumuz var. Spor tesisleri de aynı şekilde. Okullara bakım onarım dahil olmak üzere personel desteğinde bulunuyoruz. Camilere de destek veriyoruz. Sadece Nilüfer’de değil, Osmangazi’den, Yıldırım’dan, İznik’ten camiler bizden destek istiyor. Biz, oralara da gidiyoruz. Nilüfer Belediyesi’nin farkı bu” diye konuştu.
 
“Eğitime 50 milyon TL destek verdik”
Son 5 yılda eğitime 50 milyon TL katkıda bulunduklarını belirten Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Biz, bu katkıyı yaparken bazı projelerimizden vazgeçiyoruz, vazgeçmek zorundayız. Çünkü o çocuklar bizim çocuklarımız, başkasının değil. Okul da yapıyoruz, okulların birçok sorununu da çözüyoruz. Vatandaş, ‘Biz Nilüfer’de yaşamaktan, Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerinden memnunuz’ diyor. Tüm müdürlüklerimiz özveriyle çalışıyor” dedi.
 
“Park sayısı 250’ye ulaştı”
Nilüfer’de yaklaşık 250 parkın olduğunu belirten Bozbey, “Parklarımız son derece güzel ve nitelikli. Hem eski parklarımızı onarıyoruz hem de yenilerini yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Birçok kurumun Nilüfer Belediyesi’ne kıyaslama ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Bozbey, “Biz, katılımcılığa, demokrasiye önem veren ve son derece şeffaf bir kurumuz. Bu kuruma bugüne kadar hiçbir belediye, devlet kurumu ayırmaksızın birçok kurum geldi, gelmeye devam ediyor. Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ile her şeyi konuşuyorlar, tartışıyorlar. Bilgi işlem sistemimizi, parklarımızı, yollarımızı yerinde inceliyorlar” diye kaydetti.
 
İbrahim Yazıcı Stadyumu yakında açılıyor”
Spor alanında yapılan yatırımlara da değinen Bozbey, bu yatırımlardan biri olan İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun da yakında hizmete açılacağını açıkladı.  Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Daha önce bu kürsüden ‘İbrahim Yazıcı Stadyumu bitmez’ diyenler oldu. Stadyumda çıkış noktamızla varış noktamız arasında bir maliyet farkı var. Stadyumun altında otopark olduğunu bilen var mı? Çünkü biz geleceği düşünüyoruz, bugünü değil. Derme çatma bir şey de yapabilirdik. Yapmadık, yapmayız. Nilüfer’e yakışmaz zaten. Stadyumun yanına konaklama ünitesi de yaptık. Projede bunlar yoktu. Ayrıca orada farklı branşlarda spor yapılabilecek salonlar var. İbrahim Yazıcı’nın adının yaşatılması adına, özellikle de Bursaspor’u şampiyon yapan bir başkanın adına bizim için gurur abidesidir orası. Bursa, şampiyon başkanını, yakın zamanda Beşevler’de hizmete açacağımız İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda anacak.”
 
“Kaçak inşaata müdahale ediyoruz”
Nilüfer Belediyesi’nin kaçak inşaata müdahale eden ve kaçak inşaat konusunda en fazla duyarlı olan kurumlardan biri olduğunu belirten Bozbey, “Hem yıkıyoruz hem müdahale ediyoruz hem de cezasını kesiyoruz. Takibini yapıyoruz, zaman zaman da üzgünüm ki yasalarla engelleniyoruz. Kaçak inşaat yaptığı belirlenen ve cezası kesilen vatandaşın avukatı mahkemeye başvuruyor ve yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Suçlusu biz miyiz? Biz, kentin içinde bazı problem olan işletmeleri kaldırdık. İhsaniye’nin göbeğinde malzeme satan yer mi olmalıydı? Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teklif verdik. Çalı’dan Kayapa’ya kadar yolun sağını solunu depolama alanı olarak yapalım, insanlar hiç olmazsa yerlerini ruhsatlı hale dönüştürsünler dedik. Çözüm yok” dedi
 
“Bisiklet yollarımız dünya standartlarında”
Dünya standartlarına uygun olarak 142 kilometre bisiklet yolu yaptıklarını kaydeden Bozbey, “Zamanında Sağlık Bakanı her 1 metre bisiklet yolu yapana 1 bisiklet vereceklerini söylemişti. Biz, o gün bu gündür hala bisikletleri bekliyoruz. Her eve bir bisiklet taahhüdümüz var. Bakanlık eğer o bisikletleri bize gönderirse, Nilüfer’deki her eve bir bisiklet göndereceğiz” diye kaydetti.
 
“Nilüfer Belediyesi örnek kurum”
Nilüfer Belediyesi’nin hizmetleriyle vatandaşları gülümsettiğini belirten Başkan Bozbey, “Biz, neyi yapsak, hangi hizmeti götürsek insanlar mutlu oluyor ve sonuçta bütün Nilüfer’i gülümsetiyoruz. Zaten gülümsettiğimiz için de bizi dördüncü dönem de seçtiler. Krizler, şunlar bunlar olur, önemli değil. Halk, ‘Sizi, beşinci dönem de, altıncı dönem de seçmeye devam ederiz’ diyor, bunu açık açık söylüyorlar. Biz, bu güzel insanlarla bugüne kadar yol yürüdük. Bugün Nilüfer Belediyesi, Türkiye’de örnek gösterilen, her yönüyle örnek alınan bir kurum ise sadece kent yöneticisinin değil, meclis üyelerinin, çalışanlarının ve Nilüferlilerin de çok önemli katkılarıyla olmuştur. Herkesin payı var bunda. Nilüfer Belediyesi’ni Avrupa’da bile bazı belediyeler takip ediyorsa bunu iyi düşünmek lazım. Eksiklerimize, yapmak isteyip de yapamadıklarımıza rağmen Türkiye’de örnek bir kurumuz. Başta kurucu Başkanımız Ziya Güney olmak üzere, Faruk Baykal’a, tüm eski meclis üyelerimize, çalışanlarımıza ev sizlere bu kentte yaşayan biri olarak teşekkür ediyorum. Faaliyet raporumuzun Nilüfer’e, Nilüferlilere hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2017 yılında daha nitelikli, farklı, güzel ve örnek hizmetleri sunmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.
 
Nilüfer Belediye Meclisi’nde, CHP Grubu Sözcüsü Turgay Erdem ile Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı’nın da yaptığı değerlendirmelerin ardından Meclis Başkan Vekili Nilgün Berk, Nilüfer Belediyesi 2016 Faaliyet Raporu’nu oylamaya sundu. Yapılan oylamada 2016 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181