Başkan Edebali, 'Kentsel Dönüşüm ve vizyon projeleri Yıldırım'a değer katacak'!
İlçede güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmanın yanında şehrin vizyonunu geliştirecek projelerle vatandaşlarla yeni bir yaşam imkanı tanıyan Yıldırım Belediyesi’nde Başkan İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun’a, kentsel dönüşüm ve vizyon projelerde gelinen aşama hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümde proje öncesi detaylı planlama aşamasının yürütüldüğü merkez hakkında bilgi veren Başkan Edebali, “Hemşehrilerimizi davet ederek kentsel dönüşüm çalışmalarımızı paylaştığımız Yıldırım Han Toplantı ve Konferans Salonu, projelerin hazırlandığı Kentsel Tasarım birimi, Yeşil Yıldırım şirketimiz ve AR-GE birimi bulunan merkezimiz ilçemize biçtiğimiz yeni elbisenin hazırlanmasına ev sahipliği yapıyor” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK
Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışması yapan belediyeler arasında, sahip oldukları Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi ile örnek gösterildiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Çevre ve şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizin kendisini çok heyecanlandırdığını ve gittiği her yerde bu merkezi örnek gösterdiğini söylüyor. İnşallah en kısa sürede Sayın Bakanımızı Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’mizde ağırlayacağız” dedi. Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşümün en önemli projeleri olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin 3 bin 200 hektarlık planlanabilir alanının bin 125 hektarlık kısmını kentsel dönüşüm alanı olarak belirledik. Devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün yanı sıra mekânsal ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin merkezi haline geliyor. Yıldırım’daki en önemli amacımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini tam anlamıyla gerçekleştirmek” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR
Yıldırım’a altın çağını yaşatacak projelerde gelinen son aşamalar hakkında da bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali veren Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümde planlama aşamamızı tamamlayarak uygulama dönemine geçiyoruz. Mevlana-Ulus, Teferrüç ve Yiğitler mahallelerinde planladığımız dönüşüm çerçevesinde hak sahiplerini merkezimizde ağırlayarak projelerin detaylarını aktarıyoruz ve ardından uzlaşma görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Mevlana-Ulus dönüşüm projemizde tüm hızıyla süren çalışmalarda öncelikli olarak, depreme karşı ‘jet grout’ sistemiyle zemini daha güçlendirme uygulaması yaptık. Birinci etapta hızla yükselen 850 konut ve ticari alanların kaba inşaatını yıl sonuna kadar tamamlayıp, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağladığımız vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Teferrüç Mahallesi’nde gerçekleşecek projemizde hak sahipleriyle süren uzlaşma görüşmelerimizde ön protokollere ilk imzaları atarak vatandaşlarımızla anlaşmaya vardık. Diğer hak sahiplerimizle uzlaşma görüşmelerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

VİZYON PROJELER DEĞER KATACAK
Vizyon projelerimizden Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nda bu ayın sonuna kadar temel atma çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi olan Yıldırım Spor Kompleksi’mizin inşaat çalışmalarında oldukça önemli mesafe kat ettik. Molla Yegan Kültür Merkezi çalışmamızda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan aldığımız onayların ardından, Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin de imzasıyla önemli bir aşama kaydettik. Onayların alınmasının ardından kamulaştırma aşamasına kısa süre içerisinde geçiyoruz. Kültür merkezleri, gençlik merkezleri ve modern pazar alanları ve sosyal donatı alanlarıyla dönüşümün sosyal ve ekonomik yanını tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ ODAKLI YÖNETİM
Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nin, ilçede yapılan çalışmaların ne kadar ayrıntılı ve uzman elinden oluştuğunun göstergesi olduğunu işaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, “Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi, Yıldırım Belediyesi’nin kentsel dönüşüme olan bakış açısını ve ciddiyetini net olarak gösteriyor. Vatandaşlarımızın dönüşüm hakkında akıllarındaki tüm soru işaretlerini kaldıracak çalışmaların burada yürütüldüğünü görüyoruz. Tamamen vatandaş odaklı çalışan merkeze gelenler en ince ayrıntısına kadar bölgelerinde gerçekleşecek dönüşüm hakkında bilgi almanın, karşılarında muhatap olarak devletin resmi bir kurumunu bulmanın avantajına sahip. Yeni, modern, nitelikli ve standartları yüksek bir yaşama kavuşmak isteyen tüm Yıldırımlı hemşehrilerimiz kentsel dönüşümü desteklemeli. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ve ekibini, insanların mutluluğu üzerine adanmış özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181